Uniunea Europeana refuza sa imprumute Ucraina cu 20 de miliarde de euro

Uniunea Europeana a hotarat sa nu raspunda favorabil solicitarilor guvernului de la Kiev, care a conditionat semnarea Acordului de Asociere cu UE in schimbul unui sprijin financiar consistent pentru Ucraina.

Declaratia oficiala conform careia Uniunea Europeana a anuntat ca nu va da curs cererii Ucrainei, care a conditionat semnarea Acordului de Asociere cu UE in schimbul unui ajutor de 20 de miliarde de euro, a fost facuta de catre reprezentantul Comisiei Europene, Olivier Bailey.

Decizia a fost luata dupa ce, conform opiniei generale de la Bruxelles, proiectul initial de acord elaborat este deja menit sa ajute Ucraina in redresarea economiei, prin diverse etape de investitii, scrie antena3.ro. “Bunastarea materiala si viitorul Ucrainei nu ar trebui sa devina un subiect de negociere, unde castiga cel care ofera cel mai mare pret”, a mentionat Bailey.

Anterior, premierul Ucrainei, Mikola Azarov, declarase ca, in caz de semnare a Acordului de Asociere cu UE , Ucraina are nevoie de asistenta financiara in valoare de cel putin 20 de miliarde de euro sub forma de credite, mai noteaza sursa citata. Comisarul UE pentru Extindere si Politica de Vecinatate Europeana, Stefan Fule, a declarat ca Europa este pregatita sa ofere fonduri pentru punerea in aplicare a Acordului de Asociere cu UE, dar suma solicitata de Kiev este “exorbitanta”.

Sursa foto: antena3.ro