UNIVERSITATEA BUCURESTI: GEORGE COPOS a PLAGIAT SUBTIL prin COPIERE DEGHIZATA

Universitatea din Bucuresti a anuntat ca a finalizat analiza suspiciunilor de plagiat din cartea scrisa in inchisoare de George Copos “Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI”. Comisia de Etica a Universitatii a concluzionat ca “avem de-a face cu un tip de plagiat subtil, realizat prin copiere deghizata sau/si repovestire”.

“Nu este vorba de un clasic copy-paste, ci de un autor profesionist care a realizat foarte multe parafrazari inacceptabile, cum sunt numite in literatura de specialitate (…), dupa lucrarea de disertatie a dlui Catalin Parfene”, se arata in analiza facuta publica astazi, 28 ianuarie 2016, de catre Universitatea din Bucuresti.

CITESTE SI: GEORGE COPOS: AM FOST CALOMNIAT BRUTAL! ASTEPT UN RAPORT DE PLAGIAT

Conducerea Universitatii din Bucuresti sustine astazi o conferinta de presa, despre plagiat. Mircea Dumitru, rectorul Universitatii, “va prezenta cateva elemente privind situatia retragerii titlului de doctor in cazul suspiciunii de doctorat plagiat al unor demnitari”, anunta institutia. Marian Popescu, presedintele Comisiei de etica a Universitatii din Bucuresti, va prezenta punctul de vedere al Comisiei privind sesizarea doctorandului Catalin Parfene in ce priveste suspiciunea de plagiat comis de George Copos.

Universitatea din Bucuresti anunta intr-un comunicat de presa ca a finalizat, in cadrul Comisiei de etica, “lucrarile privind sesizarea facuta de dl. drd. Catalin Parfene referitoare la suspiciunea de plagiat dupa lucrarea sa de disertatie din 2005 (‘Domnii Tarilor Romane si sud-estul Europei. Aspecte ale politicii lor matrimoniale (secolele XIV-XVI’), de catre dl. George Copos in cartea sa din 2014, publicata la Editura Niculescu (‘Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI’).”

Sursa text: hotnews