UNIVERSITATEA BUCURESTI: Solicitarea de retragere a titlului de doctor a lui PONTA, bazata pe DOVEZI INCONTESTABILE

Universitatea Bucuresti catalogheaza declaratiile lui VICTOR PONTA la adresa ei drept calomnioase si nefondate! Fostul premier a atacat dur Universitatea din Bucuresti dupa ce institutia a retrimis la Ministerul Educatiei dosarul de plagiat al lui PONTA si i-a cerut lui ADRIAN CURJ sa-i retraga titlul de doctor pe legea existenta, informeaza B1TV.

Reprezentantii Universitatii au anuntat ca in Consiliul de Administratiei s-a discutat postarea de pe pagina de Facebook a lui VICTOR PONTA in care acesta a facut remarci denigratoare la adresa conducerii Universitatii din Bucuresti.

“Afirmatia domnului VICTOR PONTA ca in mandatul 2012-2016, ca si ulterior, Universitatea din Bucuresti ar fi avut o conducere “securista” este calomnioasa. Falsitatea acestei afirmatii poate fi dovedita fie numai prin accesarea, pe site-ul Universitatii Bucuresti, a certificatelor CNSAS eliberate pentru membrii conducerii insitutiei. La fel de nefondata este si afirmatia ca echipa manageriala a Universitatii Bucuresti a fost impusa de catre presedintele in exercitiu in 2012, domnul Traian Basescu”, scrie intr-un comunicat semnat de conducerea Universitatii Bucuresti.

CITESTE SI: Plagiatorul VICTOR PONTA este convins ca securistii lui BASESCU vor sa-i retraga doctoratul

Aceasta este reactia Universitatii Bucuresti la acuzatiile lansate de VICTOR PONTA dupa ce institutia de invatamant superior a retrimis la Ministerul Educatiei dosarul de plagiat al acestuia si i-a cerut lui Adrian Curaj sa-i retraga titlul de doctor pe legea existenta. 

Intr- o postare pe facebook, fostul premier a scris ca “In anii ’50 comunistii veniti la conducerea Universitatii din Bucuresti dadeau afara oamenii pe criterii strict politice! In 2011 cativa securisti au fost impusi de Basescu la conducerea Universitatii si de atunci fac acelasi lucru – decizii pe criterii strict politice! “. 

CITESTE SI: DOSARUL DE PLAGIAT AL LUI VICTOR PONTA VA FI REDESCHIS

Reprezentantii Instiutiei de invatamant superiror au mai spus ca decizia Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti referitoare la plagiatul din teza de doctorat a lui VICTOR PONTA a fost transanta si lipsita de echivoc, bazata pe identificarea unui larg material probatoriu. Universitatea Bucuresti mai anunta ca solicitarea de retragere si de anulare a titlului si a diplomei obtinute in mod fraudulos de catre fostul premier este fireasca si se sprijina pe dovezi incontestabile.

Sursa foto: mediafax