UNIVERSITATEA CLUJ cere retrogradarea ASA TARGU MURES din cauza scandalului de CORUPTIE

Situatie exploziva in fotbalul romanesc, una dintre echipele tarii noastre care participa in Cupele Europene ar putea fi eliminata din Europa League, informeaza B1 TV.

Este vorba despre vicecampioana Romaniei, ASA Targu Mures, echipa pentru care Universitatea Cluj a cerut Federatiei Romane de Fotbal retrogradarea. Plangerea vine in urma scandalului de coruptie in care a fost condamnat fostul sef al arbitrilor. Vasile Avram a fost incarcerat pentru 3 ani dupa ce ar fi primit bani de la sponsorul FC Targu Mures pentru arbitraj favorabil.

Clubul de Fotbal Universitatea Cluj cere Federatiei Romane de Fotbal retrogradarea clubului ASA Targu Mures din cauza scandalului de coruptie in care a fost implicat in anul 2011 unul dintre principalii sponsori ai echipei, Sorin terbea. in urma cercetarilor facute de DNA, fostul sef al arbitrilor, Vasile Avram a fost condamnat la 3 ani de detentie pentru ca in 21 mai 2011, cand era supervizor la meciul de fotbal FCM Targu Mures – Universitatea Cluj, din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, a primit de la omul de afaceri Sorin terbea suma de 19.000 de euro in scopul delegarii unor arbitri agreati de echipa de fotbal din Targu Mures.

“Va solicitam sa dispuneti aplicarea sancțiunilor prevazute de art. 60 din Regulamentul Disciplinar impotriva FC ASA 2013 TARGU MURES, respectiv aplicarea unei penalitați sportive de la 100.000 la 300.000 de lei si retrogradarea primei echipe a clubului in categoria imediat inferioara”, conform plangerii U Cluj.

Documentele au ajuns la FRF iar oficialii federatiei urmeaza sa ia o decizie in acest sens. ASA Targu Mures este vicecampioana Romaniei si una dintre cele patru formatii care reprezinta tara noastra in cupele europene. Echipa din Ardeal este calificata in turul III din Europa League. O posibila retrogradare a clubului ar duce la eliminarea echipei din Cupele Europene.

Sursa foto www.liga2.prosport.ro