Universitatea din Bucuresti, partenera in cel mai complet PROGRAM DE DEZVOLTARE PERSONALA la nivel mondial

Universitatea din Bucuresti a semnat un acord de parteneriat cu programul The Duke of Edinburgh’s International Award Romania, cel mai complet PROGRAM DE DEZVOLTARE PERSONALA la nivel mondial, prezent in peste 140 de tari si teritorii, au anuntat vineri reprezentantii institutiei de invatamant superior.

La ceremonia de semnare a acordului au participat principele Nicolae al Romaniei, ambasador al programului Award in Romania, prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universitatii din Bucuresti, prof. univ. dr. Magdalena Platis, prorector al Universitatii din Bucuresti, prof. univ. dr. Paul Marinescu, directorul Centrului de Strategii Organizationale si Leadership al Universitatii din Bucuresti, si Shajjad Rivzvi, presedinte al Award-ului.

Citeste si: CONCERT la Ateneul Roman, cu ocazia ANIVERSARII a 150 de ani de existenta a Universitatii din Bucuresti

Potrivit sursei citate, parteneriatul Universitatii din Bucuresti cu The Duke of Edinburgh’s International Award va da posibilitatea studentilor institutiei de invatamant superior de a se implica in comunitate, de a-si dezvolta conditia fizica si a castiga abilitati personale si de viata care vor contribui la dezvoltarea lor personala si la cresterea gradului de angajare. De asemenea, in cadrul programului, profesori ai Universitatii din Bucuresti vor beneficia de formarea abilitatilor pentru a deveni lideri si evaluatori certificati Award, avand capacitatea de a supraveghea activitatile programului, pentru a mari raza de actiune a acestuia si pentru a da posibilitatea cat mai multor tineri aflati la inceputul maturizarii sa se dezvolte.

Citeste si: PROTEST al studentilor Universitatii din Bucuresti

“Studentii Universitatii din Bucuresti vor putea participa la cele patru sectiuni ale programului Award, in cadrul carora este oferit un program echilibrat, non-competitiv, de activitati voluntare, care incurajeaza descoperirea de sine si maturizarea, increderea in sine, perseverenta si munca voluntara in folosul comunitatii. Participantii vor putea desfasura activitati de voluntariat in comunitatea lor, avand astfel un impact pozitiv si demonstrand implicare activa in viata civica. Tinerii sunt incurajati sa isi imbunatateasca conditia fizica si starea de sanatate pentru binele lor fizic si mintal. Programul ofera posibilitatea participantilor de a-si dezvolta increderea in sine, talentele abilitatile, performantele, marindu-le astfel sansele de angajare. De asemenea, tinerii isi vor putea dezvolta spiritul de aventura si vor ajunge sa inteleaga necesitatea protejarii mediului inconjurator”, mai spune sursa citata.

Programul The Duke of Edinburgh’s International Award permite tinerilor sa atinga si sa demonstreze dezvoltare personala intr-un cadru international educational non-formal care completeaza educatia formala, intr-un format care nu se bazeaza pe standarde externe si universale, ci pe fixarea unor obiective individuale, care se poate adapta tuturor tinerilor, indiferent de punctul lor de plecare.

Programul Award detine trei ani de experienta de implementare in Romania. Inca de la inceput, programul a dezvoltat potentialul a aproape 2.000 de tineri venind din diverse medii. La nivel global, peste 850.000 de tineri se implica anual in programul Award. In total, de cand a fost creat, programul a dat posibilitatea unui numar de peste opt milioane de tineri sa accepte provocarea Award.