Universitatea Yale investește în crypto monede

Bloomberg anunță că Universitatea Yale, școala Ivy League, a cărei dotare este cea de-a doua cea mai mare din învățământul superior, a investit în Paradigm, un fond de crypto monede fondat de co-fondatorul Coinbase, Fred Ehrsam, partener al fostului Sequoia Capital Matt Huang și veteranul de la Pantera Capital, Charles Noyes.

Paradigm a adunat 400 de milioane de dolari pentru a investi în spațiul crypto, făcându-l unul dintre cele mai mari fonduri de investiții alături de Pantera, Polychain Capital și Andreessen Horowitz. În același timp, CNBC raportează că David Swenson –  supranumit “Warren Buffet” al Yale – a investit banii universității în fondul de crypto monede al lui Andreessen Horowitz în iunie.

Activele Universității Yale se ridică în prezent la 29,4 miliarde dolari, un nivel record, după o revenire de 12,3% în anul fiscal încheiat la 30 iunie. Majoritatea acestor active, în proporție de 60%, este îndreptată spre investiții alternative. În decursul ultimului deceniu, universitatea a revenit în medie cu 7,4%, învingându-se cu o medie de 5,5% din randamentul mediu al universității, potrivit știrii Yale Daily News.

Citește și: SUMA TOTALĂ OBȚINUTĂ ÎN 2017 PRIN INTERMEDIUL ICO-URILOR DIN LITUANIA ESTE PE LOCUL 3 ÎN LUME

La începutul acestui an, John Lore, fondatorul Fundației de capital din cadrul Fondului de drept, a sugerat că instituțiile academice au început să investească în crypto monede pe o “bază limitată din motive strategice”. Nu este clar cât de mult a contribuit capitalul Yale la Paradigma – și ar trebui de asemenea remarcat faptul că dotarea nu a confirmat știrile în mod public – dar mărimea investiției ar putea să nu conteze.

Următorul pas major va fi atunci când, mai degrabă decât să încredințeze capitalul fondurilor de investiții pentru activele digitale, dotările universitare și pensiile încep să investească direct pe piața crypto monedelor.

Un obstacol cheie în realizarea acestui fapt a fost lipsa reglementării crypto monedelor în special în rândul băncilor de pe Wall Street. Cu toate acestea, după cum a raportat CCN, se spune că trei dintre cele mai mari bănci de investiții din S.U.A. – Goldman Sachs, Citigroup și Morgan Stanley – și-au înființat secțiuni speciale pentru crypto monede.