Universitati inchise in 29 si 30 ianuarie. Cursuri si examene suspendate la Universitatea Bucuresti

UNIVERSITATI INCHISE IN 29 – 30 IANUARIE: Vremea rea a dus la inchiderea scolilor si universitatilor din tara si din Bucuresti. Astazi, conducerea Universitatii Bucuresti a anuntat ca va suspenda cursurile si examenele programate miercuri si joi, dupa ce meteorologii au emis doua avertizari cod portocaliu si cod galben de ninsori si viscol. 

Conducerea Universitatii Bucuresti a hotarat sa suspende cursurile si examenele avand in vedere conditiile meteo nevaforabile anuntate pentru urmatoarele zile si traficul ingreunat, care ar putea impiedica studentii din provincie sa ajunga in Capitala. Activitatile stabilite pentru zilele de 29 si 30 ianuarie vor fi reprogramate.

UNIVERSITATI INCHISE IN 29 – 30 IANUARIE: “Examenele si cursurile stabilite pentru aceste zile vor fi reprogramate de comun acord intre cadrele didactice si studenti”, se arata intr-un comunicat de presa al Universitatii Bucuresti, transmis agentiei Mediafax.

Marti au fost suspendate cursurile la Universitatea din Pitesti, Universitatea Valahia din Targoviste, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), ultimele doua din Bucuresti.

Bucurestiul si 14 judete din sudul si estul tarii vor fi, miercuri, intre orele 06.00 si 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judete a fost emisa o avertizare cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisa pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati si jumatatea de sud a judetelor Arges si Dambovita.

Miercuri vor fi sub avertizare cod galben de viscol judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Valcea, Olt, Gorj, Dolj si Mehedinti, precum si jumatatea de nord a judetelor Dambovita si Arges.

Incepand de miercuri, ora 23.00, va intra in vigoare o alta avertizare, valabila pana joi, la ora 10.00.

Avertizarea cod portocaliu va fi restransa, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judete, respectiv Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati.

De asemenea, de miercuri noapte pana joi dimineata va fi prelungita avertizarea cod galben pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dambovita, Iasi, Vaslui, Bacau si Covasna.

Joi si vineri, vremea va deveni geroasa pe arii extinse in regiunile estice, sudice si centrale, cu precadere dimineata si noaptea.