UNPR il sustine pe Eduard Hellvig la sefia SRI

UNPR

UNPR a reactionat la anuntul presedintelui Klaus Iohannis, potrivit caruia liberalul Eduard Hellvig este persoana nominalizata pentru functia de sef al Serviciului Roman de Informatii (SRI). Astfel, UNPR-istii precizeaza ca vor sustine propunerea facuta de seful statului. 

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni, ca Eduard Hellvig este persoana pe care o propune la sefia Serviciului Roman de Informatii (SRI). 

Parlamentul este cel care se va pronunta in cazul lui Eduard Hellvig, acesta urmand a merge la audieri in comisii, apoi va urma votul in plen.

Mondo News iti recomanda si: EDUARD HELLVIG VA FI NOUL SEF AL SRI. NUMIREA VA TREBUI VALIDATA IN PARLAMENT. Cine este Eduard Hellvig

“Am cautat pe cineva care este pregatit pentru o astfel de pozitie, care are pregatirea neceara, energia necesara, care cunoaste actorii politici, care are suficiente cunostinte despre activitatea SRI si care este o persoana care vine sa aduca calmul necesar in acest spatiu. Am cautat o persoana care pentru mine reprezinta garantia unui parcurs de modernizare, de europenizare si pentru SRI. SRI a castigat foarte mult ca si imagine publica in ultimii ani, s-au facut progrese semnificative, toate aceste trebuie duse mai departe. Am convingerea ca dnul Hellvig va face acest lucru”, a explic Iohannis nominalizarea.

Mondo News iti recomanda si: KLAUS IOHANNIS L-A DESEMNAT PE EDUARD HELLVIG LA CONDUCEREA SRI. PROPUNEREA PENTRU SIE VA VENI ULTERIOR