UNPR merge in tandem cu PSD la alegerile europarlamentare. PC inca nu s-a decis

UNPR va merge impreuna cu PSD la alegerile europarlamentare, au anuntat presedintii PSD si UNPR, Victor Ponta si Gabriel Oprea, la finalul sedintei USL de luni. Deocamdata PC nu a luat o decizie, presedintele PC, Daniel Constantin, precizand ca, deocamdata, “apreciaza” invitatia social-democratilor.

“Noi am apreciat invitatia PSD, veti afla toate detaliile in zilele urmatoare”, a spus Daniel Constantin, raspunzand unei intrebari, dupa ce Ponta si Oprea confirmasera ca formatiunile lor vor merge impreuna la alegerile pentru PE.

Pe de alta parte, Ponta si Oprea au evitat sa raspunda concret unei intrebari privind fuziunea dintre PSD si UNPR.

“Deocamdata lucrurile merg foarte bine”, s-a limitat sa comenteze Ponta. “E nevoie si de un partid de centru-stanga, langa un partid mare de stanga”, a spus si Oprea.

Oprea a infirmat, totodata, intentia UNPR de a constitui grupuri parlamentare proprii la Senat si la Camera la inceputul acestei sesiuni.

“Nu, fiindca noi am stabilit foarte clar cu PSD, colaboram foarte bine si nu facem alte grupuri. Suntem foarte bine si actionam foarte bine asa cum suntem acum”, a spus Oprea.