UNPR propune un NUME SURPRIZA pentru CONDUCEREA TVR

Partidele urmeaza sa faca nominalizari pentru reprezentantii in Consiliul de Administratie al SRTV, conform algoritmului politic din Parlament, astfel ca si UNPR va avea un membru, urmare a separarii de grupul PSD. Votul pentru CA al TVR in plenul comun al celor doua Camere urmeaza sa aiba loc pe 22 martie, potrivit deciziei Birourilor Permanente reunite, informeaza Newsro.

Actuala lege de functionare a Societatii Romane de Televiziune arata ca cele opt locuri in Consiliul de Administratie care revin partidelor parlamentare sunt impartite astfel: PSD – trei locuri, PNL – doua locuri, ALDE si UNPR cate un loc, UDMR – un loc. Surse parlamentare au declarat pentru Newsro ca UNPR urmeaza sa il propuna pe Florin Condurateanu (foto) pentru postul de membru in CA al TVR.

De asemenea, unul dintre locurile care ii revin PNL in Consiliul de Administratie al televiziunii publice ar putea sa fie ocupat de fostul senator Radu F. Alexandru. Social-democratii urmeaza sa stabileasca luni, in Biroului Permanent National, pe cine vor nominaliza in acest Consiliu. Tot atunci este asteaptata o decizie si la ALDE.

CITESTE SI: TVR AR PUTEA UN NOU CONSILIU DE ADMINISTRATIE INCEPAND DIN 22 MARTIE

In data de 23 martie mandatul actualul Consiliu de Administratie al TVR expira, iar Birourile Permanente ale celor doua Camere au stabilit pentru data de 22 martie un plen reunit in care sa fie votat noul CA al televiziunii publice.

In sedinta Birourilor Permanente reunite din 7 martie, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a propus initial ca la 22 martie Parlamentul sa propuna o noua conducere interimara.

“Pe 22 martie putem sa venim cu o varianta prin care sa se faca un nou interimat, daca legea permite. Dar vreau ca pana pe data de 21 martie Comisiile de cultura sa vina cu o propunere”, a spus Zgonea, potrivit stenogramelor publicate pe site-ul Camerei Deputatilor.

Pe de alta parte, in aceeasi sedinta, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si-a exprimat ingrijorarea ca, la plenul comun din 22 martie, sa nu fie intrunit cvorumul de sedinta. “Este vorba de ingrijorarea ca nu cumva pe 22 martie sa nu avem cvorum si sa ne trezim ca nu putem sa votam”, a spus Tariceanu.

Sursa foto: realitatea