UNSAR: Analiza CONSILIULUI CONCURENTEI va arata ca NU A FOST INCALCATA LEGISLATIA

Analiza care va fi realizata de CONSILIUL CONCURENTEI pe piata asigurarilor va arata ca eventualele ingrijorari avute in vedere la deschiderea procedurii nu reprezinta o INCALCARE A REGULILOR CONCURENTEI, sustin reprezentantii Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), intr-un comunicat remis luni Agerpres.

”UNSAR are incredere ca analiza ce va fi realizata de Consiliul Concurentei va arata ca eventualele ingrijorari avute in vedere la deschiderea procedurii nu reprezinta o incalcare a regulilor de concurenta. UNSAR VA COLABORA CU TOATA DISPONIBILITATEA cu Consiliul Concurentei in vederea clarificarii si inlaturarii eventualelor ingrijorari care au stat la baza deschiderii acestei proceduri”, a declarat, intr-un comunicat, directorul general al UNSAR, FLORENTINA ALMAJANU.

Aceasta a precizat ca initierea unei investigatii ”este modalitatea prin care Consiliul Concurentei analizeaza situatii particulare in legatura cu care considera ca este nevoie de o explicatie aprofundata”.

CITESTE SI: CONSILIUL CONCURENTEI investigheaza o posibila INCALCARE A LEGII CONCURENTEI de catre companiile de asigurare

”De asemenea, realizarea de inspectii inopinate este o etapa preliminara standard in actiunea Consiliului Concurentei, care are drept singur scop colectarea rapida de informatii. Deschiderea unei investigatii nu are nicio semnificatie in ceea ce priveste vinovatia vreunei parti sau rezultatul final al procedurii de investigatie”, a mai spus Florentina Almajanu.

Potrivit acesteia, existenta unei incalcari a regulilor de concurenta poate fi constatata doar la finalul unei proceduri indelungate atat in fata autoritatii de concurenta, cat si in fata instantelor competente, daca este cazul. ”UNSAR sustine existenta unei concurente puternice si efective pe piata de asigurari din Romania, cu respectarea legislatiei aplicabile”, a mai spus Florentina Almajanu.

Sursa foto: romasig