UNTOLD și Neversea ar putea avea loc în 2021. Care este principala condiție

UNTOLD și Neversea, două dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Europa organizate anual în România, ar putea fi organizate în acest an după ce anul trecut au fost contramandate din cauza pandemiei de coronavirus. Condiția principală este ca autoritățile locale să fie de acord cu propunerea organizatorilor și anume ca participanţii la eveniment să fie testaţi zilnic pentru COVID-19, înainte de a intra la festival.

„Eu sunt foarte optimist, pentru că în 2021 suntem într-un scenariu mult mai favorabil decât în 2020. În acest an, iată că avem soluții non-invazive de testare rapidă. Ar fi greșit să spunem că doar cei care au trecut prin boală sau au făcut vaccinul poate au dreptul să meargă la un eveniment sau restaurant, hotel. Noi propuneam, în ceea ce privește UNTOLD și Neversea, testare rapidă în fiecare zi a festivalului. Avem resursele necesare de verificare”, a declarat Eduard Chereji, directorul de comunicare al marilor festivaluri de muzică Untold și Neversea, la Antena3.

Organizatorii UNTOLD și Neversea vor să convingă autorităţile să aplice modelul din Occident pentru ca evenimentele să se poată desfăşura, în plină pandemie COVID.

„Am vorbit cu cei din Barcelona, cu cei din Olanda și Germania. De peste tot avem deja strânse concluziile. Sunt peste 100 de pagini pe care le-am pregătit pentru întâlnirile cu autoritățile. Și una dintre cele mai importante concluzii a fost că la un eveniment, acolo unde se testează, oamenii sunt mult mai în siguranță decât dacă merg la supermarket”, a mai precizat Chereji pentru sursa citată.

Sursa foto: facebook