Unul dintre cele mai controversate filme din toate timpurile doboară recorduri și detronează “Venom”. Câți bani a făcut în week-end

Supereroii au schimbat lumea cinematografica in atatea feluri, insa ascensiunea blockbusterelor cu rating R (restrictionat sub 17 ani) este tot mai surprinzatoare.  Jokerul lui Todd Phillips, care a intrat in cinematografe dupa ce facut multa valva si a starnit numeroase controverse, tocmai a rescris recordurile lunii octombrie.

In lumea filmului se vorbeste despre Joker de saptamani bune. A castigat Golden Lion dupa premiera de la Festivalul de la Venetia, si in acelasi timp a starnit ingrijorare din cauza mesajului periculos pe care-l poate transmite. Intr-un final si publicitatea pozitiva, si cea negativa s-au vazut in cifrele de box office care au fost uriase.

Joker a facut 93,5 milioane de dolari in SUA si 234 milioane dolari la nivel global, in primele trei zile in cinematografe, iar numerele sunt unele record. Anul trecut, Venom al lui Ruben Fleischer a setat recordul pentru luna a zecea a anului, cu 80,3 milioane de dolari in America de Nord si 125 milioane de dolari la nivel mondial, dar acum aceste cifre au fost eclipsate.

Este interesant de urmarit ce se intampla in ultimii ani in octombrie. Si Halloween a fost blockbuster in 2018, asa ca aceasta luna ar putea seta trendul lansarilor puternice. Ramane de vazut cum va evolua Joker , tinand cont de faptul ca urmeaza sa apara alte productii importante: The Addams Family, Maleficent: Mistress Of Evil, Gemini Man,  Zombieland: Double Tap si Jojo Rabbit .

La sfarsitul zilei, cel mai important pentru filmul lui  Todd Phillips e faptul ca in ciuda controverselor cei mai multi oameni au iesit din sala de cinema satisfacuti de experienta cinematografica. CinemaScore i-a acrodat un deja un scor “B+” dupa weekend-ul de lansare. Joker a sedus presa la Veneția, în special pentru interpretarea impresionantă a lui Joaquin Phoenix, și explorează originile emblematicei figuri a personajului negativ în esență.

Este vorba de Arthur Fleck, cel care va deveni Joker. La începutul anilor 1980, în Gotham City, Arthur est clovn și visează la o carieră de actor de stand-up, fascinat de emisiunea televizată a unui celebru animator interpretat de Robert De Niro. Trăind singur cu mama sa și afectat de o serie de întâmplări – în munca sa, agresat în mai multe rânduri, cu descoperiri legate de trecutul lui – acest bărbat marginalizat de societate trece ușor spre nebunie, pentru a deveni Joker, personajul machiavelic și violent.

Sursa foto: billboard