Unul dintre CELE MAI VECHI cluburi de fotbal din tara si-a anuntat RETRAGEREA

Gloria, cel mai vechi club din Arad si unul dintre CELE MAI VECHI din tara, si-a anuntat miercuri RETRAGEREA din Liga a 4-a a judetului Arad, din cauza lipsei de sustinere financiara.

Dispunand de un lot de jucatori destul de valoros, Gloria a pornit ca favorita la ocuparea primului loc, cu sanse reale de promovare. Numai ca, finantatorul clubului, Ion Sandu, presedinte al Federatiei Romane de atletism, a anuntat cu doar cateva zile inaintea startului de campionat, ca renunta sa mai sustina financiar clubul.

Dupa mai multe runde de discutii, Ion Sandu a revenit asupra deciziei sale, astfel ca lucrurile se parea ca vor intra in normal. Nu a fost asa, pentru ca presedintele FRA nu si-a onorat cuvantul dat, astfel ca jucatorii au ajuns in situatia de a nu-si primi salariile de cate doua-trei luni. Un singur jucator a depus memoriu pentru a deveni jucator liber de contract, ceilalti preferand sa astepte iarna pentru a-si cauta alte angajamente, sustinand ca nu au bani de memorii.

Citeste si: CURTEA de APEL a RESPINS cererea de SUSPENDARE a intrarii in FALIMENT a FCU Craiova

Miercuri, presedintele clubului, fostul international Marcel Coras, a anuntat ca Gloria s-a RETRAS din campionat.

“Nu se pune problema desfiintarii clubului. Vom continua anul viitor in Liga a 5-a. Deocamdata, jucatorii sunt la dispozitia clubului si din iarna, probabil ca isi vor cauta alte angajamente. In lipsa banilor, conducerea clubului a fost pusa in situatia de a lua aceasta decizie”, a adaugat Marcel Coras, presedintele clubului Gloria, citat de Agerpres.

Aflata pe locul secund in Liga a IV-a a judetului Arad, Gloria ar fi trebuit sa joace la Paulis, cu echipa din localitate. Din pacate nu se va prezenta. Iar pe de alta parte, AJF Arad ii va anula toate rezultatele inregistrate in actuala editie de campionat.

Citeste si: O fosta campioana din Liga I se afla in pragul disparitiei!

Gruparea Gloria Arad, unul dintre foarte putinele cluburi centenare din Romania, a luat fiinta in anul 1913. Perioada cea mai buna a avut-o din 1932 si pana la intreruperea campionatului din cauza celui de al II-lea Razboi Mondial, cand a evoluat in Divizia A, exceptand editia 1939-1940, cand a evoluat in Divizia B. Dupa razboi a evoluat in ligile inferioare, cel mai sus reusind sa se ridice pana in Divizia C.

Sursa foto: aradon.ro