Unul dintre cele mai vizitate orașe europene vrea să limiteze turismul după pandemie

Locuitorii din orașul olandez Amsterdam au lansat o petiție în care solicită autorităților locale să reformeze modul în care se face turism în orașul lor. Petiția cetățenilor, care a strâns câteva zeci mii de semnături deja, cere limitarea numărului de nopți de cazare pe an, în Amsterdam.

“Criza declanșată de coronavirus ne-a demonstrat că Amsterdamul nu este dependent de turism. Magazinele pentru turiști sunt închide pentru prima dată, iar vecinii au început să se cunoască între ei”, spune Martijn Badir, unul dintre inițiatorii petiției.

Din cauza pandemiei de coronavirus, numărul turiștilor care vizitează orașul Amsterdam a scăzut de la 55.000 pe zi la aproape zero, scrie publicația NRC. În ciuda faptului că acest lucru a lovit din plin afacerile locale, pentru locuitorii din Amsterdam a fost o oportunitate de a-și redescoperi orașul și de a redescoperi liniștea.

Amsterdam are un milion de rezidenți, dar este vizitat anual de aproximativ 19 milioane de turiști, mai mult decât întreaga populație a Olandei. Situații similare au loc și la Veneția și Barcelona.

Sursa foto: BBC