Unul dintre patronii clubului COLECTIV a DISPARUT! Unde s-ar fi ASCUNS acesta

Unul dintre patronii clubului Colectiv a disparut! George Alin Anastasescu (foto in centru), ar fi fugit din Romania si se ascunde intr-o locatie necunoscuta din Marea Britanie, scriu tabloidele britanice The Sun si Daily Mail. George Alin Anastasescu este trimis in judecata in dosarul privind incendiul din Colectiv, unde au murit 64 de oameni in 31 octombrie 2015 si in zilele care au urmat tragediei.

UPDATE:“Alin Anastasescu a fost prezent ieri (n.red. luni) la termen, fiind obligat sa se prezinte. Neprezentarea lui ar fi condus in mod obligatoriu la arestarea sa, fiind sub puterea masurii preventive a controlului judiciar. Pe langa faptul ca e obligat sa se prezinte la termene, se prezinta o data pe saptamana la politie. Nu are voie sa paraseasca tara fara incuviintarea prealabila a instantei”, a precizat pentru HotNews.ro avocatul Vlad Hosu.

STIRE INITIALA

Pe langa George Alin Anastasescu, cele doua ziare dau exemplul unui traficant de tigari, Catalin Cioanca, care a plecat si el in Marea Britanie pentru a scapa de o condamnare de 16 luni de inchisoare primita in Romania. Incarcerarea lui Cioanca ar fi fost amanata pentru ca acesta sa participe la un targ al crescatorilor de porumbei din Marea Britanie.

Presa britanica semnaleaza o tendinta: judecatorii romani le permit urmaritilor penal sau chiar condamnatilor sa paraseasca Romania si acestia profita de supra-aglomerarea penitenciarelor romanesti pentru a cere judecatorilor britanici, cand se judeca extradarea, sa nu fie retrimisi in Romania pentru ca le-ar fi incalcate drepturile fundamentale.

“Exista numerosi infractori si suspecti care folosesc aceasta portita. Instantele din Romania permit acest lucru”, a declarat o sursa judiciara citata de The Sun. “ Odata ce ce au pprimit permisiunea sa zboare in Marea Britanie, ei stiu ca avocatii nu vor mai permite ca ei sa fie trimis inapoi”, a adaugat sursa.

Membri ai gruparilor infractionale, clonatori de carduri si alti infractori condamnati procedeaza astfel, spunand instantelor din Romania ca deja si-au aranjat calatorii pentru a-si vedea familia sau vacante, scrie Daily Mail. Apoi ei isi angajeaza avocati care argumenteaza in fata judecatorilor britanici ca nu pot fi extradati pentru ca celulele din Romania sunt prea mici.

Amintim ca, luni, la aproape doi ani de la tragedia din Colectiv, Tribunalul Bucuresti a amanat din nou, pentru data de 20 noiembrie, judecarea dosarului in care sunt inculpati patronii clubului.

Sursa traducere: hotnews.ro