Unul dintre romanii raniti in ACCIDENTUL din ITALIA a fost OPERAT de URGENTA

Unul dintre romanii RANITI in ACCIDENTUL rutier care a avut loc, sambata dimineata, in ITALIA, a fost supus unei INTERVENTII CHIRURGICALE de URGENTA, prognosticul medicilor asupra sanselor sale de supravietuire fiind rezervat, a anuntat MAE, precizand ca celalalt roman RANIT are fracturi multiple.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), o echipa consulara a identificat spitalul unde se afla unul dintre cei doi cetateni romani, care este RANIT grav. “Conform informatiilor transmise de medicii curanti, acesta se afla in sala de operatie, fiind supus unor interventii chirurgicale de urgenta, prognosticul medicilor fiind rezervat asupra sanselor de supravietuire”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

O a doua echipa consulara s-a deplasat la cel de-al doilea spital unde se afla celalalt cetatean roman RANIT, soferul autovehiculului. Acesta are fracturi multiple si i se acorda ingrijiri medicale.

Citeste si: UPDATE. Grav accident in Italia. Sase ROMANI AU MURIT pe autostrada A1 de la periferia Romei

MAE precizeaza ca, din cauza socului produs, soferul nu a putut oferi, deocamdata, elemente suplimentare asupra producerii accidentului.

Sase cetateni romani, intre care un copil, si-au pierdut viata, iar alti doi romani au fost raniti in accidentul rutier produs sambata dimineata in Italia, a informat, anterior, Ministerul de Externe.

Potrivit unui comunicat al MAE, ACCIDENTUL din ITALIA a avut loc pe autostrada A1, intre localitatile Collefero si Valmontone, sambata dimineata, fiind implicate doua autovehicule in care se aflau cetateni romani si, posibil, cetateni marocani.

Conform sursei citate, consulul Ambasadei Romaniei la Roma a mers la fata locului, fiind informat de autoritatile italiene competente ca cinci cetateni romani au murit pe loc, iar un copil, tot cetatean roman, a decedat la spitalul din Tivoli.

Citeste si: ACCIDENTE pe autostrada A2 din cauza conditiilor meteorologice. OPT PERSOANE au fost RANITE in judetul Calarasi

Totodata, alti doi cetateni romani, aflati in microbuzul implicat in accident, au fost RANITI, fiind transportati la doua spitale, a mai precizat MAE.

In celalalt autovehicul implicat in accident, tot de tip microbuz, se aflau sase persoane, posibil cetateni marocani.

La randul lor, reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au precizat, intr-un comunicat de presa, ca romanii implicati in acest accident sunt rezidenti in Italia.

Potrivit MAI, atasatul de afaceri interne si autoritatilor consulare ale MAE din Italia vor acorda asistenta cetatenilor romani raniti in accident si familiilor celor decedati, care urmeaza sa fie anuntate.

Accidentul a avut loc sambata, in jurul orei 5.00 (6.00, ora Romaniei), pe autostrada A1, la periferia sud-estica a Romei.

Presa italiana relata ca accidentul a avut loc dupa ce un microbuz Mercedes inmatriculat in Romania a lovit din spate o autoutilitara Fiat Ducato, iar cinci romani din microbuz au murit pe loc, in timp ce o fetita in varsta de un an si sase luni a decedat la spital.

Pesoanele aflate in autoutilitara – o familie marocana formata din parinti si patru copii – au suferit doar rani usoare, conform presei italiene.

Sursa foto: businesswoman.ro