Unul nu a mai REZISTAT! MINISTRUL APARARII, ADRIAN TUTUIANU, A DEMISIONAT! REACTIA PRESEDINTELUI

Adrian Tutuianu, ministrul Apararii, a anuntat marti ca, i-a lasat premierului Tudose demisia sa pentru modul in care institutia pe care o conduce a anuntat ca a ramas fara bani si va plati esalonat salariile militarilor si personalului.

UPDATE 3: Marcel Ciolacu va fi propus de premierul Tudose ca ministru interimar al Apararii, potrivit unor surse politice.

UPDATE 2: Ministerul Finantelor sustine printr-un comunicat transmis presei ca nu sunt probleme la plata salariilor in cadrul Ministerului Apararii Nationale. “In urma informatiilor aparute in mass-media va comunicam ca nu sunt dificultati in ceea ce priveste plata drepturilor salariale ale angajatilor din cadrul Ministerului Apararii Nationale. Totodata, precizam ca nu exista astfel de probleme la niciun alt minister”.

Ministerul Apararii Nationale a anuntat marti ca va plati esalonat veniturile angajatilor sai pentru ca nu a fost facuta rectificarea bugetara. Intr-un comunicat de presa, Ministerul anunta ca salariile/soldele angajatilor vor fi platite pe 15 septembrie, iar norma de hrana si chiriile vor fi platite “in jurul datei de 25 sptembrie”, dupa rectificarea bugetara.

Ulterior, Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, si ministrul Finantelor, Ionut Misa, s-au intalnit cu premierul Tudose. Imediat dupa aceasta discutie, Adrian Tutuianu a anuntat la Antena 3 ca “i-am lasat pe masa premierului demisia din functia de ministru al Apararii” dupa scandalul cu salariile amanate ale militarilor.

UPDATE 1: Presedintele Klaus Iohannis a discutat cu premierul Mihai Tudose imediat dupa ce Ministerul Apararii a anuntat ca va plati esalonat veniturile militarilor, potrivit unor surse politice, citate de Hotnews.ro. La cateva ore dupa anuntul oficial al Ministerului Apararii, ministrul Adrian Tutuianu (PSD) si-a depus demisia la cabinetul premierului.

Anuntul fara precedent al Ministerului Apararii a luat prin surprindere intreaga scena politica. Tutuianu a declarat ulterior ca ministerul are bani pentru salarii.

STIRE INITIALA

Adrian Tutuianu a precizat, la postul de televiziune Antena 3, ca Tudose urmeaza sa ia o decizie daca ii accepta sau nu demisia.

Sursa foto: realitatea