UPC, AMENDATA pentru ca a incercat sa creasca PRETURILE fara acordul clientilor

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a AMENDAT compania UPC Romania cu 5.000  lei! Motivul: compania a incercat sa creasca PRETURILE abonamentelor fara a obtine in prealabil acordul clientilor sai.

In acelasi timp, ANPC a dispus incetarea acestei practici, au declarat, pentru Mediafax, reprezentantii ANPC.

Citeste si: ADIO LIGA I: ABONATII ROMTELECOM NU VOR MAI PUTEA URMARI CAMPIONATUL

In data de 3 iulie, UPC a anuntat ca Look Plus, care va difuza jumatate din meciurile din Liga 1, face parte din pachetul de baza al UPC, putand fi receptionat de abonatii companiei fara costuri suplimentare, in timp ce pachetul Look TV, Look TV HD si Look Plus HD poate fi achizitionat la pretul de 10 lei.

Pe de alta parte, UPC Romania a spus, intr-o declaratie de presa remisa Mediafax in 23 iulie, ca nu va factura pachetul Extra Fotbal fara acordul prealabil si explicit al clientilor.

Citeste si: CONSILIUL CONCURENTEI a declansat o ancheta care vizeza vanzarea DREPTURILOR TV din Liga I

In luna iunie, UPC a anuntat achizitionarea drepturilor de retransmisie, pentru urmatorii cinci ani, a celor doua televiziuni care vor difuza, in proportie echilibrata, meciurile din Liga 1 si Cupa Ligii – Look TV si Look Plus.

“Astfel, postul Look Plus, care va difuza aproximativ jumatate din meciurile din Liga 1, a fost adaugat in grilele de televiziune analogica si digitala, acest lucru insemnand ca toti clientii nostri se pot bucura de o parte din meciuri”, a spus UPC.

Potrivit sursei citate, pentru clientii pasionati de fotbal care doresc acces la toate meciurile si la variantele HD ale celor doua televiziuni, UPC a creat un pachet optional – Extra Fotbal.

“Acest pachet optional este oferit gratuit in luna iulie tuturor clientilor de televiziune digitala, pentru ca ei sa se poata familiariza cu noul continut oferit de Look TV si Look Plus. Mentionam ca cele doua canale si-au modificat, incepand cu luna iulie, continutul difuzat, acesta fiind in prezent preponderent sportiv, si ca cele doua competitii sportive principale difuzate, Cupa Ligii si Liga 1, incep in aceasta luna – Cupa Ligii a debutat deja pe 16 iulie, iar Liga 1 va incepe pe 25 iulie”, a spus UPC.

Compania a precizat ca a avut consultari cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), pe marginea sesizarilor primite.

“Pachetul optional Extra Fotbal va fi tarifat de UPC doar cu acordul prealabil, clar si explicit al clientilor nostri. Dupa expirarea perioadei gratuite, UPC nu va aplica tariful de 10 lei pe luna, TVA inclus, decat in cazurile clientilor care si-au manifestat dorinta de a avea aceasta optiune in abonament. In ceea ce priveste clientii care nu isi manifesta interesul explicit pentru optiunea Extra Fotbal sau ne comunica faptul ca nu doresc acest pachet, acestia vor avea aceeasi valoare a facturilor”, a spus UPC.

In cazul optiunii Extra Fotbal, UPC a precizat ca a comunicat individual, in scris, din timp, cu toti clientii sai.

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionista de Fotbal va incasa anual de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro pe sezon in cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV si Transilvania Live (care ulterior s-a transformat in Look Plus, n.r.) au anuntat, pe 2 aprilie, intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX, ca au incheiat un memorandum de intelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea in direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I si Cupa Ligii.

Pana in prezent, compania UPC si platforma sa de satelit, Focus Sat, dar si reteaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anuntat, prin intermediul unor comunicate de presa, ca au semnat acorduri de distributie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor doua televiziuni Look TV si Look Plus.