UPC România va fi preluată de Vodafone

UPC România va fi preluată de Vodafone. Grupul britanic Vodafone a confirmat că va prelua rețelele de cablu ale Liberty Global din mai multe țări europene, inclusiv România.

Practic, Vodafone va prelua operatorul UPC România și tranzacția include operațiunile Liberty Global din patru țări și este în valoare de 23 miliarde dolari. Informația a apărut în Wall Street Journal.  și a fost confimată de UPC și Vodafone.

‘Entitatea formată în urma achiziției va permite clienților Vodafone și UPC România să aibă acces la oferte convergente de servicii mobile, de internet în bandă largă și TV, precum și la servicii dedicate persoanelor juridice. Tranzacția nu va include operațiunile UPC România de televiziune prin satelit, Focus Sat.’, se arată în comunicatul Vodafone România.

Compania creată va furniza servicii TV interactive, de internet în bandă largă și de telefonie fixă, precum și servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane de clienți mobili ai Vodafone România și pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România. Compania astfel creată va avea o cotă totală de piață de 25% după veniturile totale.

Sursa foto: adevarul