URAGANUL GONZALO se indreapta spre Romania

URAGANUL GONZALO, care a facut ravagii in Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, se indreapta spre Romania, potrivit b1.ro.

In tara noastra, furtuna nu va lovi cu aceeasi intensitate, insa efectele se vor simti din plin.

In Marea Britanie, in unele zone, rafalele de vant au fost atat de puternice incat apa unei cascade a inceput sa curga invers. Vantul puternic a adus haos in transportul aerian, iar sute de curse au fost anulate sau au avut intarzieri.

Citeste si: Vine iarna! ANM a emis cod galben de lapovita si NINSOARE

Imaginile incredibile au fost filmate in districtul Derbyshire, acolo unde vantul a fost atat de puternic incat a fortat apa sa o ia in directia inversa. De altfel, rafalele de vant au facut prapad in toata tara dupa ce au ajuns la viteze de aproape 150 de kilometri pe ora. Trei oameni au murit pana acum, iar alti cinci, printre care si doi copii, au fost raniti.

Transportul aerian a fost dat peste cap pe toate aeroporturile. In Manchester, pilotii au facut eforturi imense pentru a ateriza aeronavele. Vantul a scuturat avioanele precum frunzele, spre spaima calatorilor. In Tara Galilor, trenurile au fost inlocuite cu autobuze din cauza inundatiilor, in timp ce in Scotia, transportul feroviar a fost dat peste cap de intarzierile de zeci de minute.

Citeste si: COD PORTOCALIU de INUNDATII pentru rauri din sapte judete

In total, 350 de case au ramas fara curent electric in toata insula, dupa caderea liniilor electrice.

Sursa foto: express.co.uk