Urcatul zilnic pe cantar AJUTA LA SLABIT. Afla de ce

Persoanele care INCEARCA SA PIARDA cateva kilograme si care vor sa se mentina mai slabe ar trebui sa se URCE ZILNIC PE CANTAR si sa-si urmareasca evolutia greutatii de-a lungul timpului, conform unui nou studiu, transmite Live Science.

In cadrul studiului, coordonat de David Levitsky, profesor de nutritie si psihologie la Universitatea Cornell, s-a observat ca persoanele care doresc sa slabeasca si care s-au cantarit zilnic, notand rezultatele, au pierdut, in medie, 3% din greutatea corporala in interval de timp de 1 an. Mai mult decat atat, dupa un an, aceste persoane au reusit sa-si mentina greutatea timp de inca un an — ceea ce este foarte important pentru ca mentinerea dupa o cura de slabire poate fi mai dificila decat slabirea.

“Sunt mii de moduri prin care se poate slabi. Nu aceasta este problema ci mentinerea dupa ce am slabit”, a comentat David Levitsky.

CITESTE SI: Ce se intampla cu GRASIMEA din corp cand slabesti

In cadrul studiului cercetatorii le-au comunicat celor 162 de voluntari ca pot urma orice metoda de slabire doresc, timp de un an. Obiectivul fixat pentru toti voluntarii a fost de o scadere cu 10% a greutatii in decursul celor 365 de zile. 88 dintre participanti au primit cantare si au fost obligati sa se cantareasca zilnic si sa isi scrie rezultatele intr-un tabel. Ceilalti 74 nu au primit aceleasi indicatii.

Cercetarile au aratat ca 29% din voluntarii grupului cu cantar au slabit 5% din greutatea initiala, pe cand din celalalt grup rata de succes a fost de doar 11%.

Totusi, obiectivul fixat a fost atins de doar 9% din persoanele cu cantar si de numai 5% din grupul comparativ.