Ursula von der Leyen a fost validată de Parlamentul European la șefia Comisiei Europene! Ea devine prima femeie care obține această funcție

Ursula von der Leyen a devenit, marți, oficial prima femeie care va ocupa funcția de președinte al Comisiei Europene, după ce aceasta a obținut 383 de voturi ”pentru”, un vot strâns, având în vedere că trebuia să adune cel puțin 374 de voturi. Victoria ei vine la puțin timp după ce grupul socialiștilor a anunțat pe Twitter că o va susține.

Voturi împotriva numirii sale în fruntea Comisiei Europene au fost 327, iar 22 au fost abțineri. ”Mesajul meu pentru toți este acesta: Haideți să lucrăm împreună în mod constructiv, pentru a acționa ca o Europă unită și puternică”, a spus von der Leyen , după ce a fost alea în Parlament de la Strasbourg.

”Încrederea pusă în mine este încrederea pe care o puneți în Europa. Încrederea voastră într-o Europă unită și puternică, de la est la vest, de la sud la nord”, a adăugat von der Leyen, care va prelua funcția de la 1 noiembrie.

Sursa foto: BBC