Uruguayul este prima tara din lume care a legalizat cultivarea, vanzarea si consumul de marijuana

Senatul din Uruguay a votat legalizarea cultivarii, consumului si vanzarii marijuanei, devenind prima tara din lume care va adopta aceasta masura.

Presedintele din Uruguay, Jose Mujica, a declarat ca scopul legii nu este de a promova consumul de marijuana, ci de a reduce crima organizata si de a aduce la suprafata comertul ilegal, scrie ziare.com. Traficatii sustin initiativa si afirma ca abia asteapta sa plateasca taxe dupa ce au cultivat “iarba” in mod ilegal in ultimii 20 de ani.

Masura legalizarii cultivarii, consumului si vanzarii marijuanei este aspru critica de reprezentantii din domeniul educatiei, psihiatriei si farmaciei din cauza efectelor adverse pe care le-ar putea aduce, mai noteaza sursa citata: psihiatrii au avertizat cu privire la cresterea numarului bolnavilor de boli mentale, educatorii sustin ca masura va duce la rezultate scolare mult mai slabe, iar farmacistii afirma ca a vinde marijuana alaturi de medicamente este o ofensa adusa profesiei lor.

Legea va permite cultivarea a pana la sase plante de marijuana de persoane, iar un om nu va avea voie sa detina mai mult de 480 de grame pentru uz personal. Cluburile de marijuana, formate din 15 si 45 de membri, vor avea voie sa cultive pana la 99 de plante.

Sursa foto: ziare.com