US Open. Novak Djokovic, descalificat și amendat la turneul de Grand Slam! Video și reacții

Novak Djokovic, favoritul numărul 1 al turneului de Grand Slam de la New York, a fost descalificat de la US Open. Nole a comis un gest nesportiv în timpul partidei din optimile de finală contra lui Pablo Carreno Busta.

Novak Djokovic a aruncat nervos o minge spre linia de fund, frustrat că Busta a reușit un break, la scorul de 5-5  în primul set. Mingea a lovit în gât o arbitră de linie, iar oficialii au luat decizia de a-l descalifica. Arbitra țintită de minge a căzut la pământ și nu a mai putut respira timp de câteva secunde.

În ciuda faptului că și-a recunoscut vina și și-a cerut scuze, liderul mondial nu a putut întoarce decizia. Djokovic a încercat minute în șir să-l înduplece pe supervizor să nu-l descalifice, însă acesta a aplicat la literă regulamentul și a provocat cel mai mare șoc din ultimii ani din tenis.

Cu doar câteva minute înainte, Novak Djokovic lovise, tot în semn de frustrare, cu mingea reclamele de pe marginea terenului, fără a pune în pericol pe cineva.

Novak Djokovic va pierde toate punctele și toți banii câștigați până acum la US Open. Sârbul a plecat de pe Arena „Artur Ashe” fără să-și susțină conferința de presă, asumându-și amenda. În urma descalificării lui Nole.

Reacții după descalificarea lui Novak Djokovic de la US Open

„E foarte discutabil de ce a fost descalificat. E clar că nu a vrut să o lovească, mingea a fost moale. E greu de judecat de ce a făcut gestul ăla”, a comentat fostul mare jucător Mats Wilander, în direct la Eurosport.

„În primul rând, sper că arbitrul de linie e bine. Regula e regulă. E păcat pentru toată lumea implicată, dar în această situație specifică descalificarea a fost corectă” este de părere Billie Jean King, fostă jucătoare de tenis

„Lovitura a fost 100% lipsită de intenție. Un avertisment ar fi fost în regulă, dar să îl dai afară pe jucătorul numărul 1 al lumii de la cel mai mare turneu este exagerarea anului!” – Joe Concha, reporter TV „The Hill”.

„Nu înțeleg cum pot spune unii oameni că Djokovic nu trebuia descalificat? Accident sau nu, i-a dat cu mingea în față!” a spus Guy Heveldt, reporter 1NewsNZ.

„E clar că nu a intenționat să o lovească, dar regulile sunt reguli. Djokovic este cel mai mare inamic al său. Un răsfățat pe teren și în afara lui, dar are cel mai extraordinar talent. Este disperat să devină cel mai bun al tuturor timpurilor” – Rupert Bell, jurnalist sportiv.

„Lamentabilă eliminarea lui Djokovic de la US Open. Nu cred că a intenționat să o lovească pe femeia de la linie, dar regulamentul este regulament – decizie corectă!” – Adriana Monsalve, jurnalistă.

„Decizie dură pentru Djokovic, abia dacă a lovit mingea. Cu siguranță nu a existat intenție. Dacă ar fi lovit de nervi cu acea acuratețe, aș fi tare îngrijorat de starea bietei arbitre” – Arvind Hickman, jurnalist.

Sursa foto: sport