US Open: Simona Halep eliminată în primul tur! Dezmembrată de jocul agresiv al Kaiei Kanepi

US Open 2018. Prima partidă oficială de pe noua arenă “Louis Armstrong” din complexul de la Flushing Meadows va fi cea dintre Simona Halep (1 WTA) și Kaia Kanepi (Estonia, 44 WTA). Liderul mondial va debuta luni la US Open, ultimul Grand Slam anului, de la ora 18:00 (ora României). Confruntarea va putea fi urmărită în direct pe Eurosport.

Update: Simona Halep (1 WTA, 26 de ani) a părăsit turneul de Mare Șlem de la US Open încă din primul tur. Liderul mondial a fost neputincios în fața jocului extrem de agresiv al estonei Kaia Kanepi (44 WTA, 33 de ani), care s-a impus cu 6-2, 6-4, după doar o oră și 17 minute de joc.

Halep a părut debusolată de stilul adversarei sale. A câștigat primul game, iar de acolo a început masacrul. Kanepi a câștigat într-o manieră autoritară următoarele 5 game-uri, distanțându-se rapid la 5-1. Estona și-a adjudecat în cele din urmă primul set cu 6-2, după doar 28 de minute.

Coșmarul Simonei Halep a continuat și în setul secund. Kanepi a reușit rapid două break-uri și s-a distanțat la 3-0, într-un scenariu la care nu se gândeau nici cei mai pesimiști fani ai liderului mondial. Revenirea de până la 4-4 a fost o iluzie, Kanepi a gestionat excelent game-ul de la 4-4, a făcut break și a închis meciul fără emoții.

Simona părăsește pentru al doilea an la rând turneul în primul tur, după ce anul trecut era eliminată de Maria Sharapova.

Știre inițială

Singura întâlnire de până acum dintre Simona Halep și Kaia Kanepi a fost câștigată de jucătoarea noastră , în 2014, în runda a doua a turneului de la Doha, scor 6-4, 3-6, 7-6 (5).

La ediția de anul trecut de la US Open, Simona Halep a părăsit competiția încă din primul tur, fiind învinsă de rusoaica Maria Sharapova, scor 4-6, 6-4, 3-6. Cea mai bună performanță pentru româncă la “Flushing Meadows” rămâne semifinala din 2015, când a pierdut în fața italiencei Flavia Pennetta, scor 1-6, 3-6.

Sursa foto: sport