USL a discutat despre unele reglementari care intaresc controlul Parlamentului

Uniunea Social Liberala (USL) a discutat, luni, despre introducerea in proiectul de revizuire a Constitutiei a unor reglementari care intaresc controlul Parlamentului. Crin Antonescu, presedintele Comisiei de revizuire a Constitutiei, a declarat ca, in situatia unei motiuni de cenzura, initiatorii ar putea fi obligati sa-si desemneze un succesor, daca modificarea va fi adoptata de Comisia de revizuire a legii fundamentale, pentru a se evita o criza politica, transmite Agerpres.

“In cazul unei motiuni de cenzura cade guvernul si majoritatea parlamentara propune o succesiune. Este o formula care se foloseste si in alte tari, in Germania de exemplu”, a declarat Crin Antonescu.

In acest sens, liderul liberal a tinut sa atraga atentia ca “am ajuns sa tratam pretentii si practici ale lui Traian Basescu. A fost un loc liber de interpretare care a generat crize, nu vrem sa mai fie loc de interpretare”.

“In legatura cu chestiuni care au facut atentia ultimelor zile si asupra carora se inregistreaza pareri divergente lucrurile vor fi simplificate printr-un vot in comisie. (…) Noi putem reveni asupra oricarui articol. Pana cand n-am dat votul final, putem reveni asupra orice”, a mai declarat Antonescu, intrebat daca se va reveni asupra articolelor.

Motiunea simpla ar urma sa fie fi discutata in camerele reunite ale Parlamentului si daca va intruni voturile necesare, va atrage demiterea ministrului, potrivit lui Antonescu.