USL reia negocierile pe noua structura a Guvernului. Ponta: Il sustin pe Iohannis sa fie vicepremier

USL se reuneste, marti, intr-o noua sedinta, in cadrul careia se reiau negocierile cu privire la nominalizarea liberalului Klaus Iohannis pentru functiile de vicepremier si ministru de Interne. Premierul Victor Ponta a declarat, in aceasta dimineata, ca il sustine pe Iohannnis sa preia cele doua functii.

“Il sustin pe Iohannis sa fie si vicepremier si ministru de Interne. (…) Trebuie sa mergem la vot in Parlament. Redesenarea structurii guvernului presupune reasezari pe care le discutam azi la nivel politic”, spus Ponta. 

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL, ca discutiile la nivelul conducerii USL vor fi reluate marti, pentru a se clarifica noua structura a Guvernului, care urmeaza a fi aprobata prin hotarare in Parlamentul Romaniei.

Totodata, Iohannis s-a declarat convins ca va ocupa functia de vicepremier, insa a subliniat ca nu s-a pus problema, la discutiile din USL, sa ia locul cuiva din actualul Guvern. In consecinta, USL a optat pentru modificarea structurii Guvernului, lucru care va fi adoptat prin hotarare a Executivului, ce va fi supusa votului Camerelor reunite ale Parlamentului.

Citeste si: Antonescu: Conferinta lui Klaus Iohannis a fost de manual

“Nu am ajuns la o concluzie asta fiindca nu ne-am propus acest lucru. Am stabilit pentru maine (marti – n.r.) o intalnire, vom vedea ora si locul, tot in conducerea USL, la care vine toata lumea pregatita cu propuneri, altele decat cele pe care le-am facut noi si vor fi discutate. Dupa care presupunand acordul partilor, se poate convoca Parlamentul in sedinta comuna si se poate aproba noua structura a Guvernului. Nu a fost motiv de discutie sa iau locul cuiva. Asa cum nu am venit in PNL sa iau locul cuiva, asa nu merg in Guvern sa iau locul cuiva. Dar PNL a hotarat sa fiu vicepremier, ceea ce voi fi. Am observat ca exista o preocupare importanta in spatiul public pentru ce voi eu in continuare, ministru, primar sau si una si alta. Vreau sa clarific ca acest lucru este treaba mea si nu am neaparat nevoie de sfaturi decat le cer”, a adaugat Klaus Iohannis.

Vezi aici declaratia de presa integrala a lui Klaus Iohannis

Victor Ponta, a declarat, luni, ca USL va redesena in sedinta de marti atributiile vicepremierilor.

“Maine (n.r. marti) asta discutam, pentru ca nu se poate, in baza hotararii 45 din 2012 a Parlamentului – functia de viceprim-ministru e legata de cea de ministru de Finante, ori in momentul in care se leaga de cea de ministru de Interne, trebuie o noua hotarare a Parlamentului”, a precizat Ponta.

Liderul PSD a spus ca nu va opera modificari in structura Guvernului si ca Dan Nica va fi singurul social-democrat care va parasi Executivul pentru ca va candida la europarlamentare.

Liderii USL s-au intalnit si luni la Vila Lac 1, dar nu au ajuns la niciun consens cu privire la numirea lui Klaus Iohannis in Guvern pe post de vicepremier.