USL se va intalni din nou marti pentru a discuta noua structura a Guvernului. UPDATE

Liderii USL se reunesc, luni, in sedinta urgenta, la care vor lua parte Crin Antonescu, Klaus Iohannis, Victor Ponta, Gabriel Oprea, Liviu Dragnea si Dan Constantin. Sedinta liderilor coalitiei de guvernare va incepe in jurul orei 12.00 la Vila Lac 1.

UPDATE ora 14.40: Klaus Iohannis a anuntat ca liderii USL se vor intalni din nou marti, pentru a da forma finala a noii structuri guvernamentale, explicand ca PNL l-a propus pentru functiile de vicepremier si ministru de Interne, functii in care va fi numit cu siguranta, conform declaratiilor acestuia.

UPDATE ora 13.45: Surse politice sustin ca liderii USL nu s-au inteles si urmeaza a avea loc o noua runda de discutii. PSD ar fi spus ca Iohannis nu poate fi si primar si membru in Guvern, motiv pentru care se vor intalni din nou, pentru a-si armoniza pozitiile pe acest subiect. Informatiile nu au fost confirmate.

UPDATE ora 13.35: PNL Iohannis va fi si ministru de Interne si vicepremier, insa liberalii se pare ca ar fi dispusi sa faca un compromis. Daca initial se vorbea ca Iohannis sa primeasca atributii pe ordine si siguranta publica, surse spun acum ca acesta ar urma sa aiba atributii pe partea economica.

UPDATE ora 13.25: Liderii PNL au plecat de la intalnire, surse din USL sustin ca Ponta, Dragnea si Oprea au ramas la Vila Lac 1.

UPDATE ora 13.15: Klaus Iohannis va sustine declaratii de presa la ora 14.00.

UPDATE ora 13.00: Primul care a plecat de la intalnirea de la Vila Lac 1 este Dan Voiculescu. Victor Ponta si Crin Antonescu au ramas sa continue discutiile.

UPDATE ora 12.00: La intalnirea USL a sosit si presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

UPDATE ora 11.45: Premierul Victor Ponta a ajuns in jurul orei 11.40 la Vila Lac 1. Crin Antonescu s-ar afla deja aici, este asteptat sa ajunga si Klaus Iohannis.

Este o intalnire asteptata, in contextul tensiunilor aparute intre PNL si PSD pe fondul nominalizarii lui Klaus Iohannis la functia de vicepremier. Surse politice sustin ca social-democratii nu ar vrea o schimbare in ceea ce priveste pozitiile ocupate de vicepremieri, in contextul in care locul care ar urma sa fie preluat de Iohannis l-ar scoate din schema pe Gabriel Oprea. Pentru aceasta schimbare ar fi nevoie de votul Parlamentului.

Citeste si: Ponta va trimite la Presedintie propunerea ca Iohannis sa fie ministru de Interne

Cele mai multe voci din PSD au declarat ca nu doresc schimbarea componentei actuale a Guvernului si nici schimbarea postului de vicepremier. Surse politice sustin ca este foarte posibil ca Eugen Nicolaescu sa fie numit in functia de vicepremier.

Reactiile mai multor social democrati erau rezervate si cu privire la o ordonanta care sa-i permita lui Iohannis sa ramana in carti si la Primaria Sibiu, dar sa activeze si in Guvern, afirmand ca in acest fel s-ar deschide Cutia Pandorei. 

vom reveni cu amanunte

Foto: Romania Libera