USL se reuneste luni in sedinta. Marian Petrache, PNL: Daca USL nu poate continua, Guvernul sa-si dea demisia

Conducerea centrala a USL se va reuni, luni, in sedinta, pe masa discutiei putand figura si tensiunile existente la nivelul unor organizatii teritoriale ale Uniunii, precum cele din Ilfov, Alba, Braila, Caras Severin, Arges, Olt sau Dambovita.

Marian Petrache, seful Consiliului Judetean Ilfov  (PNL), a declarat duminica, la Realitatea TV, ca in situatia in care USL nu isi va putea indeplini angajamentele facute in fata populatiei si nu va putea merge mai departe in actuala formula, atunci nu exista decat varianta ca Guvernul sa-si depuna mandatul.

“Nu putem rezolva problemele de la Ilfov prin aparitii la televizor. Sunt convins ca le vom rezolva. N-am fost initiator nici cand s-a format Alianta DA, nici cand s-a format USL. Dupa ce s-a format am devenit un sustinator pentru ca ne-am asumat niste angajamente. Cel mai important este sa rezolvam ce am promis.

Cand ne vom aseza la masa o sa vedem care este adevarul si cred ca este altul. E nevoie de un arbitru, banuiesc ca vor fi arbitri atat Crin Antonescu, cats i Victor Ponta.

Sunt doua variante. Ori ne angajam sa facem ce ne-am propus, ori daca nu suntem in stare sa depuna mandatul, Guvernul sa-si dea demisia si formam un alt guvern”, a declarat Marian Petrache.