USR a decis ce va face la VOTUL pentru MOTIUNEA de CENZURA

USR nu va participa la votul pentru motiunea de cenzura pentru demiterea Guvernului Grindeanu, apreciind ca singura varianta onorabila este aceea a alegerilor anticipate, a anuntat sambata vicepresedintele Uniunii, Elek Levente, presedinte interimar al partidului, informeaza Agerpres.

“Consideram, in momentul de fata, ca este un circ care s-a produs intre doua gasti, mai precis intre Dragnea si Grindeanu. Nu vrem sa intervenim in acest circ. Cetatenii nu sunt prezenti in aceasta dezbatere. Este o batalie intre hoti si incompetenti si noi nu vrem sa participam la aceasta lupta a lor interna”, a spus liderul USR, intr-o declaratie de presa.

Elek Levente a mentionat ca in cadrul sedintei Comitetului Politic al USR, aflat in desfasurare, se va decide daca se va “iesi din sala in timpul votului”, precizand in acelasi timp ca nu au avut loc discutii cu liderii PSD sau cu premierul Grindeanu. “USR nu va participa la nicio discutie referitoare la intrarea la guvernare sau ceva de acest gen”, a mai spus liderul USR, conform Agerpres.

Totodata, Levente a mentionat ca nu au existat contacte din partea USR cu cei de la PSD. “Cu siguranta nu si mi-ar place sa cred ca nici nu va exista asta. USR considera ca in clipa de fata singura varianta onorabila este cea alegerilor anticipate, avand in vedere ca PSD si-a pierdut credibilitatea morala si nu mai poate sa formeze un nou guvern”, a punctat el. Elek Levente a precizat ca urmeaza sa se decida daca parlamentarii USR se vor prezenta duminica in Parlament la citirea motiunii de cenzura a PSD impotriva guvernului Grindeanu.

Raspunzand unei intrebari referitoare la posibile discutii cu liderii PNL in ceea ce priveste alegerile anticipate, Elek Levente a evitat sa se pronunte: “O sa vedem cum vor decurge lucrurile”. Pe de alta parte, Elek Levente a precizat ca nu este inca stabilita “o data exacta” a congresului USR, acesta urmand sa aiba loc “undeva in luna septembrie”. Referitor la situatia lui Nicusor Dan, Levente a precizat ca acesta este prezent in calitate de invitat si parlamentar la sedinta Comitetului Politic, nemaifiind membru al USR. “Urmeaza sa decida daca se va reinscrie sau nu in partidul nostru”, a adaugat Levente. In context, intrebat despre referendumul pentru familie, Elek Levente a explicat ca nu a fost luata inca o decizie.

“Dezbaterea de fapt este daca vom avea un vot in Comitetul Politic sau vom astepta referendumul. O sa vedem daca o sa votam sau daca asteptam referendumul pentru a avea o consultare cat mai reprezentativa”, a precizat purtatorul de cuvant al USR, Dan Barna.

Sursa foto: jurnalul