USR isi alege NOUA CONDUCERE! Cine sunt contracandidatii lui NICUSOR DAN in cursa pentru postul de presedinte

Uniunea Salvati Romania (USR) isi alege, sambata, noua conducere centrala a partidului, dupa ce vineri si-a votat statutul in urma unor dezbateri care au durat 12 ore. Pentru presedintia partidului candideaza Nicusor Dan si alte trei persoane, informeaza News.ro.

Cea de-a doua zi a congresului USR, care se desfasoara la Cluj-Napoca, este dedicata alegerii noii conduceri centrale a partidului – presedintele si Biroul National. Pentru cea mai inalta functie in partid candideaza actualul presedinte Nicusor Dan, cotat cu cele mai mari sanse, alaturi de alti trei membri ai formatiunii: deputatul de Cluj Emanuel Ungureanu, consilierul parlamentar Serban Marinescu si Cornelia-Florina Gherman, membra USR Sector 6.
 
Emanuel Ungureanu, a anuntat pe 2 mai, prin intermediul unei scrisori deschise, ca va candida la presedintia USR, el exprimandu-si speranta ca partidul va ramane unit in urma congresului.  Serban Marinescu a candidat la alegerile parlamentare din 2016 pentru un mandat de deputat de Teleorman, dar nu a reusit sa castige fotoliul de parlamentar. Anterior a fost membru in partidul M10 al Monicai Macovei, iar in prezent este consilier parlamentar al grupului USR.
 
Cornelia-Florina Gherman se prezinta ca o persoana care nu a mai facut politica si spera ca intrarea in cursa pentru sefia USR sa o faca mai cunoscuta in interiorul partidului. Ea a precizat ca “USR ii datoreaza lui Nicusor Dan acest prim mandat care momentan este deschis”. Biroul National urmeaza sa aiba 20 de membri, dintre care 7 vicepresedinti, iar in cursa s-au inscris 53 de candidati, printre care Clotilde Armand, Cristian Ghinea, Vlad Alexandrescu, Cosette Chichirau, Florina Presada, Dan Barna si George Dirca.
 
USR are in prezent 1.500 de membri, iar la congresul de la Cluj-Napoca au fost trimisi 270 de delegati.
 
Sursa foto: realitatea