USS Truxtun va continua sa efectueze exercitii militare cu aliati in Marea Neagra

Distrugatorul USS Truxtun va continua sa efectueze exercitii impreuna cu nave ale aliatilor in Marea Neagra, a anuntat comandantul navei sambata, ca raspuns fata de actiunile Rusiei in Ucraina, relateaza The Guardian in editia electronica.

Potrivit ziarului, comandantul Andrew Biehn le-a spus acest lucru reporterilor de la bordul distrugatorului, care are un echipaj de 300 de oameni, in timp ce nava era ancorata intr-un port, in Bulgaria. Distrugatorul a participat in cursul saptamanii la exercitii comune cu nave romaneşti şi bulgareşti, la cateva sute de mile distanta de fortele ruse din Crimeea.

“Acest exercitiu a fost planuit cu mai multe luni in urma şi este foarte important pentru ca putem, astfel, sa cooperam cu Marina Romaniei şi Marina Bulgariei”, a declarat Biehn citat de un reporter Reuters aflat la bord.

“Nu pot sa comentez in legatura cu operatiuni viitoare, dar voi profita de oportunitate pentru a efectua unele exercitii de rutina impreuna cu aliati de-ai noştri din regiune. Operatiunea noastra a fost planificata cu mult timp ianinte sa inceapa criza din Crimeea”, a insistat el.

Citeste si: EXERCITIILE NAVALE COMUNE SUA-ROMANIA-BULGARIA AU INCEPUT MIERCURI

Exercitiile coincid cu manevre efectuate de catre avioane de vanatoare americane şi poloneze şi zboruri NATO de recunoaştere in spatiul aerian al Europei de Est. Exercitiile efectuate in apele internationale, in partea de sud-vest a Marii Negre, nu includ folosirea munitiei reale.

Pe de alta parte, preşedintele francez a declarat sambata ca Parisul işi va revizui cooperarea militara cu Rusia, in cazul in care Moscova nu se implica in “dezescaladarea” crizei din Ucraina.

Intrebat cand işi va suspenda Franta contractul cu Rusia pentru un portelicopter, in valoare de 1,2 miliarde de euro, Hollande a raspuns “odata cu sanctiuni vizand cooperarea militara, al treilea nivel de sanctiuni”.

Statele Unite şi UE urmeaza sa prezinte luni o lista cu oficiali ruşi vizati de blocarea averilor şi interdictii privind eliberarea de vize de calatorie.

Sursa foto: de.wikipedia.org