UTOPIA – show-ul cu care PRIMA TV vrea sa domine segmentul reality

Prima TV se inscrie in lupta pentru suprematia pe segmentul reality show, dupa achizitionarea formatului international Utopia, produs de compania Talpa, fondata de John de Mol.

Utopia are un format asemanator celebrului Big Brother si, la premiera avuta loc in mai multe tari din Europa si America, s-a bucurat de caracterizari favorabile.

Pentru show vor fi selectionate 15 persoane a caror misiune va fi aceea de a cladi o societate perfecta, denumirea emisiunii, “Utopia”, ducand cu gandul la romanul scris de Thomas Morus.

„15 persoane vor crea o societate noua din nimic. Fara incalzire, fara instalatii, fara toalete, fara legi, fara reguli. Provocarea este sa-ti creezi propria societate utopica intr-un an”, arata un promo difuzat in Olanda, tara care a si inceput sa difuzeze formatul din luna ianuarie.

Potrivit sursei citate, Utopia va fi una dintre piesele centrale ale postului Prima TV in aceasta toamna, care urmeaza sa se relansez si sa se pozitioneze ca o televiziune pentru tineri.

Prima TV va produce acest format in colaborare cu Talpa, compania care detine formatul. Romania este a cincea tara care a cumparat show-ul, dupa Germania, Olanda, Turcia si Statele Unite.