VA DEVENI ROMANIA REPUBLICA BANANIERA a EUROPEI?

Protestul de miercuri seara a fost analizat si in presa straina, iar site-ul postului de radio SRF din Elvetia a postat un articol in care a analizat actualele decizii ale Guvernului, titlul fiind o intrebare: “Romania va deveni republica bananiera a Europei?”.

Intr-un interviu acordat pentru Radio SRF, Liviu Dragnea a refuzat sa vorbeasca despre subiectul coruptiei, implicit despre legea gratierii si amnistiei. Liderul social-democratilor a spus: “Vreau sa vorbesc despre viitorul Romaniei, nu despre prostii”, relateaza SRF, citat de Stirileprotv.ro.

CITESTE SI: PRESA INTERNATIONALA DESPRE PROTESTELE MASIVE ANTI-GRATIERE DIN ROMANIA

Conform SRF: “Abordarea pe care o are Guvernul roman aminteste de cele pe care le au orasele importante din Ungaria, Polonia sau SUA. Comisia Europeana s-a aratat foarte ingrijorata de evolutia tarii. Totusi, sanctiunile au sanse mici sa fie aplicate.”

Publicatia elvetiana precizeaza insa ca Justitia din Romania isi face datoria: “Romania are un presedinte popular, care a promis sa respecte statul de drept. Curtea Constitutionala poate invalida legea aministitiei si gratierii.”

Sursa foto: realitatea