Va fi Steaua exclusa din Europa? Declaratii ingrijoratoare ale unui specialist UEFA

STEAUA va juca cu Ludogorets in playoff-ul Ligii Campionilor

Steaua are mari emotii pentru audierile de la UEFA, care vor avea loc incepand de luni, 24 iunie, Comisia de Disciplina urmand a hotari daca va exclude sau nu echipa ros-albastra, dupa ce justitia romaneasca i-a gasit vinovati de coruptie pe oficialii Stelei.

Lubos Michel, directorul departamentului international de la Sahtior Donetsk si expert al legislatiei FIFA si UEFA, are previziuni sumbre pentru Steaua, afirmand ca organismele oficialii fotbalului european au hotarat, in urma cu un an, ca premierea este ilegala, socotind-o o dovada de comportament nesportiv.

Michel, care a fost membru si in departamentul juridic din Parlamentul Slovaciei (2006-2010), a recunoscut, la Digi Sport, ca este un caz sensibil si nu a vrut sa faca prea multe comentarii cu privire la acest dosar, explicand ca UEFA are o Comisie de Disciplina care mereu incearca sa actioneze impotriva oricarei forme de mita sau comportament nesportiv.

“E un caz sensibil. Nu vreau sa fac comentarii, pentru ca UEFA are o Comisie de Disciplina care mereu incearca sa actioneze impotriva oricarei forme de mita sau comportament nesportiv. Inaintea cercetarilor, nu vreau sa fac comentarii, pentru ca nu e drept. Cred ca, acum un an, UEFA si FIFA au luat o decizie conform careia un astfel de suport nu este corect si chiar ilegal. Ei socotesc premierea altor echipe drept comportament nesportiv”, a declarat Lubos Michel pentru Digi Sport.

Campioana Romaniei risca, in cel mai rau caz, sa fie exclusa din UEFA Champions League.

Totusi, Steaua este oficial in urnele de tragere la sorti pentru editia 2013-2014 a Champions League. UEFA a anuntat ca Steaua are al treilea coeficient valoric pentru tragerea la sorti a turului II preliminar. Vezi aici pe cine ar putea avea ca adversara