Vacanta de Craciun si Revelion la Hotelul de Gheata de la Balea Lac

Hotelul de Gheata de la Balea Lac se va deschide de Craciun si in iarna 2013-2014 va avea ca tema “Baroque in Ice” atat in ceea ce priveste amenajarea camerelor, cat si organizarea evenimentelor, potrivit unui reportaj realizat de Mediafax.

Constructia Hotelului de Gheata de la Balea Lac a inceput deja, acesta urmand a fi inaugurat chiar de Craciun. De precizat ca hotelul este rezervat aproape in totalitate pana dupa Anul Nou. Hotelul de Gheata se numeste in acest an “Hotel of Ice” si este al noualea sezon in care se realizeaza aceasta constructie din zapada si gheata. Ulterior, langa Hotel of Ice, va fi ridicata Biserica de Gheata, unde va avea loc, in luna februarie, o cununie a unui cuplu din Anglia.

Potrivit reporterului Mediafax, lucrarile la Hotelul de Gheata au inceput deja, fiind favorizate de zapada abundenta si de temperaturile deosebit de scazute inregistrate in caldarea Lacului Balea, inima Masivului Fagaras. In prima etapa, muncitorii au trasat amprenta la sol a obiectivului, lucrarile continuand cu amplasarea primelor “caramizi” de gheata si a cofrajelor si umplerea acestora cu zapada si apa, astfel incat sa fie ridicati primii pereti ai obiectivului.

La fel ca in sezoanele anterioare, Hotel of Ice-Balea Lac va fi edificat in imediata apropiere a Statiei de Telecabina Balea Lac.

In acest sezon, in hotel vor fi amenajate 12 camere duble, cu pat matrimonial, iar langa hotel, pentru cei care doresc mai multa intimitate, vor fi trei iglu-uri, fiecare cu pat dublu. 

Paturile sunt construite din blocuri mari de gheata, iar decorul este in intregime din gheata si difera de la o incapere la alta. Paturile de gheata sunt acoperite de saltele moi, paturi si blanuri pufoase de animale, iar inainte de culcare, turistii primesc saci caldurosi de dormit, deoarece temperatura medie in Hotelul de Gheata este intre minus 2 si plus 2 grade Celsius.

Cei care vor sa se cazeze in Hotelul de Gheata trebuie sa plateasca 400 de lei pe noapte pentru o camera dubla si 600 de lei pe noapte pentru un iglu, copiii intre 6 si 15 ani beneficiind de o reducere de 50 la suta, in timp ce pentru copiii mai mici de sase ani cazarea este gratuita.

Pe timpul zilei, intre orele 9.00 si 17.00, constructia poate fi vizitata de turisti, iar intre orele 21.00 si 8.00 este rezervata pentru cei care se cazeaza.

Ca in fiecare an, in incinta Hotel of Ice vor exista un Ice Bar si un Ice Restaurant, diferitele preparate sau bauturi fiind servite pe platouri de gheata sau din pahare cioplite in gheata.

Constructorii spun ca, daca vremea va fi favorabila acestei activitati – temperaturi scazute si ninsori abundente – si nu se vor ivi situatii exceptionale, noul Hotel de Gheata va fi gata pentru vizitare in ziua de Craciun a acestui an.

“Si primii turisti cazati la Hotel of Ice din acest sezon vor sosi la Balea Lac tot la sarbatoarea Craciunului. Pana dupa Revelionul 2014, cea mai mare parte a locurilor de cazare la Hotel of Ice sunt deja rezervate”, anunta reprezentantii firmei care construieste hotelul.

In noaptea de Anul Nou, unitatea este complet rezervata de turisti care vin din Anglia, la fel ca in ceilalti ani. Ulterior, langa Hotel of Ice, va fi ridicata Biserica de Gheata, unde va avea loc, in luna februarie, o cununie a unui cuplu din Anglia.

Ca in fiecare an, in apropierea hotelului va exista si un Winter Park, pentru amatorii sporturilor de iarna. De aceasta data, Winter Park va oferi turistilor posibilitatea de a desfasura atat activitati “extreme”, precum schi, snowboarding, snowmobiling si tubbing pe partii naturale, cat si sanius, patinaj. Cei care doresc sa patineze o vor putea face direct pe Lacul Balea, complet inghetat in aceasta perioada si care are o suprafata de cinci sute de metri patrati, grosimea ghetii depasind un metru.

Pe parcursul sezonului se vor organiza diferite concursuri cu premii: batai cu bulgari de zapada, construirea celui mai mare om de zapada, ice bowling.

Parcul dispune de un baby lift, care usureaza accesul spre partile superioare ale partiilor, si de o instalatie de iluminare, care permite functionarea in serile lungi de iarna. in Winter Park, un snowmobil poate fi inchiriat cu o suta de lei pentru 15 minute, iar sania poate fi inchiriata cu zece lei ora.

Cei care doresc sa-si petreaca sarbatorile la Balea Lac, dar nu vor sa doarma in Hotelul de Gheata pot alege intre cele doua cabane aflate la peste doua mii de metri altitudine: Cabana Balea Lac sau Cabana Paltinul.

Cabana Balea Lac pune la dispozitia turistilor cinci camere cu doua paturi, patru camere cu trei paturi, o camera cu sase paturi si trei apartamente. Aceste camere pot fi inchiriate cu preturi cuprinse intre 150 de lei si 360 de lei pe noapte in perioada 20 decembrie – 5 ianuarie.

Cabana Paltinul le ofera turistilor 34 de locuri de cazare, pentru 350-420 de lei de persoana pentru un sejur in perioada 24-26 decembrie, respectiv 1.150-1.300 de lei de persoana pentru un sejur de Revelion, intre 29 decembrie si 2 ianuarie. in tarif sunt incluse cazarea, pensiune completa, petrecerea de Revelion si cina festiva in 1 ianuarie, iar cei care aleg acest pachet beneficiaza de o noapte in plus, gratuit.