VACANTA DE IARNA incepe vineri pentru elevi si prescolari

Elevii si prescolarii intra, incepand de vineri, in VACANTA DE IARNA, care va dura pana pe 6 ianuarie 2014, conform calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Dupa vacanta de sarbatorile de iarna, elevii si prescolarii vor reveni la scoala luni, 6 ianuarie 2014, urmatoarea vacanta incepand de vineri, 31 ianuarie 2014. Vacanta intersemestriala este prevazuta de sambata, 1 februarie 2014, pana duminica, 9 februarie 2014, cursurile semestrului al doilea desfasurandu-se de luni, 10 februarie 2014, pana vineri, 11 aprilie 2014.

Vacanta de primavara este cuprinsa intre 12 si 22 aprilie, iar cursurile se vor desfasura din 23 aprilie pana pe 20 iunie. Vacanta de vara va incepe sambata, 21 iunie, si se va incheia duminica, 14 septembrie.

“In zilele libere prevazute de lege nu se organizeaza cursuri. Unitatile de invatamant si inspectoratele scolare vor marca prin manifestari specifice data de 5 octombrie – Ziua internationala a educatiei si de 5 iunie – Ziua invatatorului, conform planificarilor existente la nivelul fiecarei unitati de invatamant preuniversitar. Saptamana 7 – 11 aprilie 2014 din semestrul al doilea este dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului numit ‘Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun’, avand un orar specific”, precizeaza MEN.

Tezele din semestrul I al anului scolar 2013 – 2014 se vor sustine, de regula, pana la data de 20 decembrie iar cele din semestrul al II-lea – pana la data de 23 mai 2014. In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar. Solicitarea de modificare a structurii anului scolar se face dupa consultarea consiliului reprezentativ al parintilor din unitatea de invatamant respectiva.

Si studentii vor intra in vacanta, insa in cazul lor calendarul este decis de senatul fiecarei universitati.