Vacanta de Sarbatori, momentul propice pentru spargatorii de locuinte. Vezi ce masuri trebuie sa iei cand pleci de acasa

O mare parte dintre romani si-au pregatit deja bagajele pentru vacanta de Sarbatori. Fie ca pleaca la rude, la parinti sau in statiunile montane, acestia nu trebuie sa uite sa-si asigure locuintele inainte de a parasi ,ocuinta, pentru a nu avea surprize neplacute la intoarcere.

Si asta pentru ca hotii nu vor trece cu vederea “neatentiile” proprietarilor, vacanta de Craciun si Revelion fiind momentul propice pentru a mai da cate o spargere. Vor profita din plin atunci cand stiu ca proprietarii sunt plecati de la domiciliu si mai ales ca masurile de siguranta nu au fost luate.

Astfel, pentru a reduce riscul de a deveni victima spargatorilor de locuinte si pentru protectia casei dumneavoastra atunci cand sunteti plecat in vacanta, Politia va recomanda ca in cazul absentelor de la domiciliu, sa discutati acest lucru cu persoanele de mare incredere.

Rugati vecinii apropiati sa va supravegheze locuinta sau sa actioneze in asa fel incat sa nu se simta lipsa dumneavoastra. Faceti incarcarea bagajelor in autoturism cu multa discretie si nu lasati bilete in usa sau mesaje pe robotul telefonic prin al caror continut sa se certifice absenta dumneavoastra.

De asemenea, o lumina aprinsa sau un aparat de radio in functiune poate deruta eventualii musafiri nepoftiti atunci cand parasiti locuinta. Stabiliti cu vecinii sa sesizeze politia imediat la numarul de urgenta 112 ori de cate ori observa persoane suspecte in apropierea locuintei dumneavoastra.

Foto: Antena 3