VACANTE LA TARA 2014: O noua editie a programului de turism rural, lansata in 23 martie. Vezi preturile

VACANTE LA TARA 2014: O noua editie a programului “Vacante la tara” va fi lansata duminica, 23 martie, in Romania fiind in prezent peste 5.000 de pensiuni turistice inscrise in programe care promoveaza turismul in mediul rural.

Turistii care doresc sa descopere viata la tara, traditiile, bucataria si ospitalitatea taranilor romani isi pot achizitiona, incepand de duminica, pachete turistice prin programul “Vacante la tara”, la preturi atractive. De precizat ca programul “Vacante la tara” a fost initiat in urma cu 23 de ani.

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca 2013 a fost un an „bun, dar nu foarte bun” pentru turismul rural, lipsa zapezii afectand sezonul turistic de iarna. Anul trecut au fost diversificate insa activitatile si festivalurile menite sa promoveze turismul rural, tendinta care va fi continuata si in 2014.

Misu Chiruc, presedintele executiv al ANTREC, a declarat ca preturile in acest domeniu au stagnat in ultimii trei ani, iar aproximativ 10% dintre turistii care au mers in vacante la tara sunt straini. Reprezentantii ANTREC spun ca au sugerat proprietarilor de pensiuni sa isi adapteze tarifele in functie de perioada in care primesc turisti si sa vina cu tarife mai atractive in extrasezon.

Mondo News iti recomanda si: Cele mai frumoase sate din Romania: RIMETEA, un loc unic in lume, cu case albe, ferestre verzi si o istorie impresionanta

In Romania exista in prezent peste 5.000 de pensiuni inscrise in programe de turism rural, 3.500 dintre acestea fiind promovate pe un portal de specialitate.

Cat costa un pachet turistic prin programul “Vacante la tara”

Proprietarii de pensiuni au inceput deja pregatirile pentru a primi turistii cum se cuvine. La pensiunile din zona Bihor spre exemplu, turistii nu au nevoie decat de cel mult 250 de lei pentru a se relaxa cinci zile in statiunile judetului. 

Pretul este valabil la pensiunile de doua pana la cinci margarete, de duminica pana vineri. Aproape 25 de pensiuni din Bihor s-au inscris in acest program, cele mai multe din statiunile Baile Felix si Baile 1 mai.

“Aceasta se va derula din 23 martie pana in 13 iunie, exceptand perioada de Paste si 1 mai. Vom avea niste tarife cu totul altele decat tarifele obisnuite pentru aceasta perioada”, explica Maria Tatar, presedintele ANTREC Bihor, citata de Digi 24.

Pretul pentru un sejur de cinci zile intr-o pensiune de 2 margarete este de 150 de lei pe persoana, in timp ce tariful pentru pensiunile de 5 margarete nu depaseste 250 de lei. in pret este inclus si micul dejun. Programul lansat de Asociatia Nationala de Turism Rural si Ecologic se adreseaza mai ales familiilor care cauta un loc placut si linistit. 

Foto: Wowbiz, Romania Libera