VACCINAREA impotriva HEPATITEI B va fi reluata

Ministerul Sanatatii (MS) a receptionat marti primele 50.000 de doze de vaccin anti-hepatitic B, din cele 200.000 pe care le va achizitiona in acest an, au anuntat reprezentantii institutiei.

Potrivit sursei citate, vaccinul va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinati, cat si pentru VACCINAREA de rutina a nou-nascutilor, conform calendarului.

MS a transmis in teritoriu toate masurile care trebuie luate in aceasta perioada pentru derularea in bune conditii a campaniei de VACCINARE, mai spun sursele citate.

Totodata, directiile de sanatate publica au fost instiintate sa se prezinte in regim de urgenta la sediul Companiei Unifarm SA pentru ridicarea dozelor de vaccin si repartizarea acestora.

Citeste si: Ministerul Sanatatii cumpara peste 500.000 doze de VACCIN BCG si peste 200.000 doze de VACCIN HEPATITIC B

Recuperarea copiilor nevaccinati se va realiza, sub coordonarea directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, prin cabinetele medicilor de familie si maternitati.

Vaccinul antihepatitic B este un preparat utilizat pentru profilaxia specifica a hepatitei B si se administreaza la nou-nascuti in maternitate. Vaccinul este inclus in calendarul national de imunizare al MS si este gratuit.

Citeste si: Vaccinul de la Cantacuzino a fost retras. Compensatele mai asteapta

MS a demarat procedurile de achizitiie centralizata a vaccinului inca de la inceputul acestui an. “Dificultatile legate de procesul de achizitionare se datoreaza lipsei de pe piata a produsului. In prezent exista un numar mic de producatori care mai produc aceste vaccinuri si care nu au disponibile in acest moment cantitatile necesare la nivel global”, afirma reprezentantii institutiei.

Sursa foto: evz.ro