Vaccinul antigripal te protejează împotriva coronavirusului? Răspunsul Ministerului Sănătății

Vaccinul antigripal nu favorizează și nici nu protejează contra COVID 19 deoarece este vorba despre două virusuri diferite, arată Ministerul Sănătății și Observatorul Român de Sănătate, care desfășoară o campanie de informare în contextul epidemiei.

În schimb, persoanele cu risc crescut pentru boala COVID-19 sunt, în mare măsură, aceleași ca în cazul gripei: persoanele în vârstă, persoane cu boli cronice, excepție făcând copiii. O știre din media britanică a fost greșit citată și s-a transformat într-o știre falsă.

Citește și: CORONAVIRUSUL SE TRANSMITE PRIN TUSE, STRĂNUT SAU VORBIT? CE SPUNE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

Nu există date științifice care să facă vreo legătură între coronavirus și vaccinul antigripal. Este ușor de înțeles de ce: vaccinul antigripal țintește un alt virus, cel gripal, în timp ce coronavirusul este un virus cu o structură diferită, arată Ministerul Sănătății și Observatorul Român de Sănătate.

Citește și: AJUTĂ SAU NU VITAMINA C ÎN PREVENIREA SAU TRATAREA CORONAVIRUS? RĂSPUNSUL DAT DE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

Totuși, în contextul epidemiei de coronavirus în care spitalele pot deveni suprasolicitate, vaccinarea antigripală poate fi utilă pentru că reduce numărul cazurilor complicate de gripă care ar necesita spitalizare, iar pacienții cu COVID-19 pot fi detectați mai eficient.

Sursa foto: observatorul român de sănătate