VASILE BLAGA: TRAIAN BASESCU a fost presedintele de care Romania a avut NEVOIE

Presedintele PDL, VASILE BLAGA, copresedinte PNL, a declarat sambata, la finalul sedintei Colegiului Director al democrat-liberalilor, ca in cei zece ani de mandat la Cotroceni, TRAIAN BASESCU si-a adus o contributie importanta la consolidarea parcursului euroatlantic al Romaniei, precum si la intarirea independentei justitiei.

“Cel mai indicat ar fi sa va raspunda romanii la aceasta intrebare. Eu nu amestec problemele personale aici. Traian Basescu a venit la conducerea Romaniei la sfarsitul lui 2004 si a fost presedintele de care Romania a avut nevoie”, a apreciat Blaga, intrebat cum caracterizeaza, inclusiv din perspectiva personala, cei zece ani de mandat ai presedintelui TRAIAN BASESCU.

Citeste si: VASILE BLAGA: Nu va fi cazul unei REVENIRI a lui TRAIAN BASESCU in partid

In opinia lui Blaga, meritele lui Basescu ca sef al statului nu trebuie uitate.

“Mie imi place sa raman cu amintiri placute despre oamenii cu care am colaborat. Parcursul nostru euroatlantic a fost sustinut cu tarie de acest presedinte si ii multumim pentru asta. A fost chiar foarte ferm de multe ori, uneori extrem de ferm, in cazul retragerii noastre din Irak si alte situatii de acest gen si pozitiile ferme fata de vecinii nostri din est”, a afirmat el.

Citeste si: BLAGA a anuntat cand se va reuni COMISIA de UNIFICARE liberala

Liderul democrat-liberalilor a sustinut ca nimeni nu-i poate contesta meritele lui TRAIAN BASESCU in ceea ce priveste “consolidarea independentei justitiei si modernizarea acestei institutii importante in statul roman”. “Eu vreau sa raman cu amintiri placute”, a adaugat el.

VASILE BLAGA a mai spus ca nu crede ca la mitingul anuntat pentru duminica de PMP dedicat lui TRAIAN BASESCU vor fi prezenti si membri ai PDL.”Eu nu cred, dar lumea este libera”, a spus el.

Sursa foto: monitorulcj.ro