VAL DE ACTE ANTIMUSULMANE in Franta, dupa atentatul de la Charlie Hebdo

Peste 50 de ACTE ANTIMUSULMANE au avut loc in Franta de la atentatul jihadist asupra Charlie Hebdo de miercuri, a anuntat luni Observatorul impotriva islamofobiei din cadrul Consiliului francez al cultului musulman (CFCM), care face apel la stat “sa intareasca supravegherea moscheilor”, relateaza Agerpres, care citeaza AFP.

Potrivit presedintelui observatorului, Abdallah Zekri, care citeaza cifre ale Ministerului de Interne, 21 de actiuni — tiruri de arma si grenade aruncate — si 33 de amenintari (scrisori, insulte, etc.) au fost inregistrate de miercuri. Numaratoarea este inca partiala, a precizat responsabilul musulman, care s-a declarat “scandalizat” de numarul de acte ostile care nu s-a mai inregistrat vreodata in curs de o saptamana.

Citeste si: Un SITE din Romania, SPART de o grupare in numele ISLAMULUI

Ultimul incident care a implicat un lacas de cult musulman a avut loc duminica seara, la Poitiers, unde s-a produs un mic incendiu pe locul constructiei unei moschei.

Declansarea incendiului de la Poitiers, stins inainte de sosirea pompierilor, a fost semnalata de locuitorii din regiune. Potrivit prefecturii, actul ar fi unul de natura criminala.

Citeste si: Merkel: Islamul face parte din Germania

Un dispozitiv politienesc permanent a fost desfasurat pentru a asigura securitatea acestei moschei, deja vizate joi de mesajul “Moarte arabilor”, scris pe poarta.

Sursa foto: gandul.info