Vâlcea: Un bărbat a bătut doi polițiști, scăpând de două ori înainte să fie prins

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Călimăneşti, judeţul Vâlcea, este cercetat penal după ce, în noaptea de luni spre marți, a bătut doi poliţişti, pe unul izbindu-l de un gard. Suspectul a fugit de două ori din mâinile polițiștilor, fiind prins cu ajutorul mascaților și al jandarmilor, transmite Mediafax.
 
Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Dăscălete, a declarat că polițiștii au încercat să oprească la control un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Călimăneşti, însă acesta a demarat în trombă cu autoturismul. Pornind în urmărirea sa, poliţiştii l-au găsit într-o curte, unde bărbatul i-a jignit şi i-a lovit, pe unul dintre oamenii legii izbindu-l puternic de un gard.
 
„La data de 6 august, în cursul nopții, patrula din cadrul Poliției orașului Călimănești, aflându-se în patrulare pe raza orașului, a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, pentru control. În momentul în care cei doi polițiști s-au apropiat de auto, acesta a demarat în trombă, polițiștii pornind în urmărirea lui. Șoferul a intrat cu mașina în curtea unei locuințe, după care a venit la echipajul de poliție, adresând cuvinte și expresii jignitoare agenților de poliție. Unul dintre poliţişti i-a cerut documentele de identitate, dar bărbatul l-a apucat de gât, izbindu-l în gard”, a declarat reprezentantul IPJ Vâlcea.
 
Ulterior, cel de al doilea agent a tras un foc de avertisment în plan vertical, cu pistolul, suspectul fugind din nou. Acesta a fost prins din nou, însă de această dată l-a lovit cu piciorul pe unul dintre poliţişti.
 
Ulterior, cu ajutorul mascaţilor, al altor poliţişti şi al jandarmilor, bărbatul a fost imobilizat. „Persoana bănuită a fugit, colegii pornind în urmărirea ei, dar în momentul în care a fost prinsă l-a lovit pe unul dintre polițiștii cu piciorul, acesta fiind transportat la spital, dar nu este în stare gravă. La fața locului s-au strâns mai multe persoane, fiind necesară intervenția colegilor din cadrul SAS și a altor polițiști din cadrul Poliției orașului Călimănești, care au aplanat conflictul”, a declarat Sandra Dăscălete.
 
Sursa foto: adevarul