Valcea: Un drum judetean s-a prabusit, autoritatile au realizat o varianta ocolitoare pe terenuri proprietate privata

Un drum judetean din Valcea s-a prabusit. Drumul judetean care leaga localitatile Nicolae Balcescu de Galicea, din Valcea, a fost inchis incepand de joi, a decis Prefectura dupa ce platforma soselei s-a prabusit pe o portiune de 100 de metri, anunta Mediafax.

“Comisia pentru situatii de urgenta a constatat ca platforma DJ 678D, Galicea – Nicolae Balcescu, care realizeaza legatura intre satele Valea Raului si Dosul Raului, a fost prabusita pe o lungime de aproximativ 100 de metri, in urma eroziunii de mal produse de apele paraului Topolog.

Astfel, circulatia pietonala si auto a fost intrerupta. De asemenea, a fost afectata si conducta de apa potabila si pusa in pericol reteaua de alimentare cu energie electrica a satului Dosul Raului.

Ca prime masuri temporare de interventie, autoritatea locala a realizat o varianta ocolitoare a drumului pe terenuri proprietate privata si a refacut tronsonul de conducta de apa potabila afectat, dar se impune, in regim de urgenta, efectuarea unor lucrari de recalibrare a albiei in zona afectata si de protectie a malului stang al paraului”, a precizat prefectul Mircea Nadolu.

 Foto: Jurnalul