Valcov: Am convenit cu FMI sa nu majoram accizele pentru 2015

Accizele raman la acelasi nivel in 2015

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a anuntat, miercuri dupa-amiaza, ca accizele nu vor fi majorate in 2015, precizand ca masura a fost convenita cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) si ai Comisiei Europene (CE).

Astfel, Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri proiectul de Ordonanta de Urgenta prin care in 2015 vor fi mentinute accizele la nivelul din 2014, cand acestea au fost calculate dupa un curs fictiv de 7,47 lei/euro.

Citeste si: Salariul minim pe 2015 va fi majorat in doua transe in 2015. Hotararea, adoptata in sedinta de Guvern

Proiectul adoptat de Guvern prevede fixarea accizei doar in lei (fara sa mai depinda de cursul euro), urmand ca din 2016 sa fie indexat cu rata inflatiei. Proiectul mai prevede prelungirea cu un an a termenului de modificare a nivelului redeventelor.

Tot in sedinta de astazi, Guvernul a adoptat marirea salariului minim in 2015. Astfel, Executivul a dat unda verde unei hotarari prin care salariul minim brut pe tara garantat in plata va fi majorat in doua transe in 2015.

In sedinta de Guvern a fost discutat si proiectul de hotarare privind transferul ELCEN la Primaria Capitalei, insa nu a fost aprobat.