Valentin Dumitru Cimpuieru, seful ROMATSA, schimbat din functie

Valentin Dumitru Cimpuieru, directorul ROMATSA, a fost schimbat din functie prin decizia Ministerului Transporturilor. Acesta a fost inlocuit de catre Ioan Aurel Stanciu la conducerea Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian.

Cimpuieru era directorul ROMATSA din ianuarie, atunci cand fostul sef al institutiei, Aleodor Francu a demisionat din functia de director general al ROMTSA, dupa ce premierul Victor Ponta a reclamat deficiente in gestionarea accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

Citeste si: ROMATSA, urmarita penal pentru ABUZ in SERVICIU in DOSARUL ANGAJARILOR ILEGALE

Dupa accidentul aviatic din Muntii Apuseni, la 22 ianuarie, Aleodor Francu anunta ca si-a inaintat Consiliului de Administratie (CA) al ROMATSA demisia din functia de director general, “pentru linistea si stabilitatea institutiei”, dar ca nu are nimic sa-si reproseze.

“In atmosfera creata, nu mai puteam sa-mi exercit functia de manager. ROMATSA are nevoie de stabilitate. Nu am nimic sa-mi reprosez. Am demisionat numai pentru linistea si stabilitatea institutiei”, declara, la 22 ianuarie, Francu. In locul lui Francu, director interimar a fost desemnat Cimpuieru, cel care, luni, a fost demis si in locul sau a fost numit Ioan Aurel Stanciu.

Citeste si: ANGAJARI ILEGALE la ROMATSA: Printre persoanele vizate se afla si doi fosti consilieri ai lui Emil Boc

Acesta este general al Armatei Romane si a fost seful Statului Major al Fortelor Aeriene Romane in perioada 2009-2011.

Sursa foto: romatsa.ro