Valentin Nicolau trebuia sa participe, miercuri, la Zilele Colegiului Mihai Eminescu din Buzau

Valentin Nicolau trebuia sa participe, miercuri, la Zilele Colegiului Mihai Eminescu din Buzau

Regretatul Valentin Nicolau, fost sef al TVR si proprietarul editurii Nemira, trebuia sa participe, miercuri, la Zilele Colegiului Mihai Eminescu din Buzau. “Valentin Nicolau aduce Basmania la Buzau la Zilele Colegiului Mihai Eminescu”, se arata in topicul de pe Facebook al evenimentului.

“Dupa succesul de la Targul de carte Gaudeamus 2014, dar si al turneului de promovare desfasurat în Pitesti, Ramnicu Valcea, Sibiu si Brasov, iata ca “Basmania. Raspantia gandurilor”, primul volum al unui proiect care invita cititorul sa redescopere lumea viselor, pune un nou oras pe harta imaginarului: Buzau!

Miercuri, 14 ianuarie, de la ora 12:30, sunteti invitati la Centrul Cultural Francofon din Buzau pentru o imersiune în lumea fascinanta a Basmaniei cu ocazia evenimentului Zilele Colegiului National Mihai Eminescu din Buzau. Va asteptam”, este mesajul evenimentului la care ar fi trebuit sa participe, miercuri, Valentin Nicolau.

Amintim ca Valentin Nicolau, proprietarul editurii Nemira, fost sef al TVR, scriitor si dramaturg, a murit, marti, la varsta de 54 de ani, in urma unui stop cardio-respirator. Decesul a fost declarat dupa 45 de minute in care s-au facut manevre de resuscitare.

Afla aici mai multe detalii despre decesul lui Valentin Nicolau

Valentin Nicolau a fost dus de urgenta la Spitalul Universitar, marti seara, fiind in stop cardio-respirator, a declarat pentru sursa citata medicul Florin Chirculescu. Valentin Nicolau se afla in masina personala cand a inceput sa se simta rau.  

Scriitor, proprietar al grupului Nemira, fost presedinte-director general al Societatii Romane de Televiziune, Valentin Nicolau, in varsta de 54 de ani, a fost de formatie geofizician.

Valentin Nicolau a condus Televiziunea Romana, din functia de presedinte-director general, in perioada 2002-2005. De asemenea, Valentin Nicolau a fost membru in fostul Consiliu de Administratie al TVR, care a fost demis pe 10 decembrie 2013 de Parlament, odata cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.