Valeria Messalina, imparateasa nimfomana care le dadea clasa prostituatelor

Femeia care a reusit sa se culce cu mai multi barbati decat o prostituata. Pe numele ei Valeria Messalina, imparateasa nimfomana a fost a treia sotie a imparatului Claudius.

Imparateasa nimfomana a ramas in istorie ca o femeie vicioasa, desfranata si manipulatoare. Valeria Messalina s-a nascut in jurul anului 25 e.m. A fost fiica lui Marcus Valerius Messalla si a Domitiei Lepida. Nu exista prea multe date despre tanara dinainte sa se casatoreasca. Contemporanii ei au fost ingroziti de cruzimea si desfranarea femeii. Aceasta era considerata de toti o degenerata lacoma si periculoasa.

Valeria Messalina s-a casatorit la 20 de ani cu imparatul Claudius. Acesta era cu 30 de ani mai mare decat ea. Istoria sustine ca Messalina s-a culcat cu 8.000 de barbati. Aceasta adora adesea sa participe la concursuri sexuale inventate de ea. In ele trebuia sa satisfaca mai multi parteneri decat concurenta ei, adica prostituatele din oras.

Despre Valeria Messalina a scris Dio Cassius. Acesta a vorbit fara perdea despre firea imparatesei nimfomane: „traia in desfrau si silea si pe celalalte femei sa se prostitueze. Pe unele le obliga sa se supuna la actul sexual chiar in palat, in prezenta si sub ochii barbatilor lor.

Pe acestea, care acceptau asa ceva, le iubea si le favoriza (iar pe barbatii lor) ii atragea de partea ei prin tot felul de cinstiri si functii inalte. Alte familii in schimb, care nu se injoseau cu asemenea murdarii, erau tinta urii ei, daca nu si victime”.

Pliniu cel Batran sustine ca Messalina isi potolea poftele carnale in bordeluri. Organiza des competitii acolo si concura impotriva prostituatelor din locatie. Ba mai mult, Valeria a provocat-o intr-o zi pe prostituata faimoasa a Romei – Scylla – la un maraton sexual. Ambele au facut sex cu cate 25 de barbati. La un moment dat, Scylla a cedat fiind epuizata fizic. Valeria Messalina ar mai fi continuat maratonul cateva ore.

Scrierile sustin ca Valeria Messalina a facut sex cu peste 8.000 de barbati. Imparateasa nimfomana nu suporta sa fie refuzata si, cei care ii spuneau nu, plateau consecinte dureroase. Este cazul si dansatorului si actorului Mnester. Era un artist iubit de popor si aparent si de Messalina.

Aceasta i-a facut avansuri, dar el a refuzat-o. Dar, cu ajutorul rangului ei si cu ajutorul lui Claudius, l-a transformat in sclavul ei. Actorul era obligat sa ii fie la dispozitie oricand, cu orice ii cere ea.

„Messalina, pentru care nu era destul sa fie adultera, curtezana si prostituata la palat, prostituand si alte femei nobile, dorea si mai mult, dupa cum spune proverbul:sa aiba mai multi soti”, mai scria Dio Cassius. A treia sotie a lui Claudius dezvolta reale obsesii pentru unii barbati. Pasiunile ei deveneau violente si adesea fatale pentru barbati.

Sursa text: historia.ro